Astrid Janssen, wethouder Wonen met huisje ‘Kamers met aandacht’
Astrid Janssen, wethouder Wonen met huisje ‘Kamers met aandacht’ Gemeente Amersfoort

‘Kamers met aandacht’ gezocht voor jongeren

31 maart 2023 om 11:02 Maatschappelijk

AMERSFOORT Gemeente Amersfoort start een samenwerking met ‘Kamers met Aandacht’: een nieuwe woonoplossing voor jongeren van 18 tot 23 jaar die een zorgorganisatie of het huis verlaten maar nog niet helemaal zelfstandig kunnen wonen. Het gaat vooralsnog om een proef van twee jaar. Dat laat de gemeente weten in een persbericht.

‘Kamers met Aandacht’ koppelt jongeren aan mensen die een kamer over hebben en deze willen verhuren aan een jongere. Bijna iedere woonruimte is geschikt. Zoals een zolderkamer bij een gezin, een kamer bij een alleenstaande of bij een ouder echtpaar. Maar ook een kamer in een studentenhuis. Voorwaarde volgens de gemeente is dat de kamer minimaal één jaar wordt verhuurd en dat de huurprijs niet hoger is dan het bedrag dat de landelijke huurcommissie adviseert. 

EIGEN BENEN STAAN

Astrid Janssen, wethouder Wonen gemeente Amersfoort: ,,Iedere jongere wil op een gegeven moment op eigen benen staan. Dat is lastig in deze woningmarkt en voor jongeren die uit de jeugdzorg komen nog lastiger. Een jongere in zo’n kwetsbare situatie willen we op weg helpen, want een goede woonplek is belangrijk voor een stabiele basis. Kamers met aandacht kan daar een bijdrage aan leveren.”

De jongeren krijgen begeleiding van hun eigen hulpverlener. ,,Met een beetje persoonlijke aandacht bouwen ze een eigen netwerk op om op terug te vallen. Totdat ze uiteindelijk helemaal op eigen benen kunnen staan. Deze persoonlijke aandacht kunnen verhuurders geven’’, zegt gemeente Amersfoort.

ZORGVULDIGE MATCH

De verhuurders en jongeren worden zorgvuldig gematcht. ,,Verhuurders bepalen zelf hoeveel ‘aandacht’ zij bieden en op welke manier. De jongeren betalen de maandelijkse huur, hebben een dagbesteding en geen problematiek die het dagelijks functioneren in de weg staat.’’

,,Heeft u een kamer vrij die u wilt verhuren? Neem dan contact op via info@kamersmetaandacht.nl of tel. 06-11134685. Meer informatie leest u op www.kamersmetaandacht.nl.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie