Gemeentehuis Amersfoort, foto uit archief
Gemeentehuis Amersfoort, foto uit archief Bart Belterman/BDU Media

Aardbeving Turkije en Syrië: Amersfoort doneert 160.000 euro

9 februari 2023 om 11:46 Maatschappelijk

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort doneert 160.000 euro, een euro per inwoner, aan de samenwerkende hulporganisaties (giro 555). Op maandag 6 februari 2023 vond een aardbeving plaats in Turkije en Syrië. ,,Deze uitzonderlijke natuurramp eist een zeer hoog aantal slachtoffers en vraagt een zeer grote inzet van hulpverleners. De bijdrage is gericht op steun aan deze hulpverlening.’’ Dat laat de gemeente weten in een persbericht.

Burgemeester Lucas Bolsius: ,,De ramp in Turkije en Syrië is uitzonderlijk groot. Ook in Amersfoort roept dit enorme menselijk leed grote emoties op. Inwoners leven mee. Voor een aantal Amersfoorters betreffen de slachtoffers ook directe familie of vrienden. Inwoners zetten deze dagen zelf hulpacties op touw om een helpende hand te bieden en doneren en helpen gul en hartstochtelijk. De gemeente is met verschillende acties in contact en faciliteert waar mogelijk.”

Amersfoort zal een bijdrage van 160.000 euro over maken aan de samenwerkende hulporganisaties (giro 555). Dit bedrag is gebaseerd op het aantal inwoners. Het komt uit de algemene reserve, zegt de gemeente.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie