Common Woods: ‘meest duurzame wijk’ gaat ook wat kosten

9 aug, 17:17 Maatschappelijk
Common Woods/Holistic Development
Een artist impression van de groene wijk Common Woods.
Een artist impression van de groene wijk Common Woods.

AMERSFOORT Op het manegeterrein aan de Leusderweg komen 56 nieuwe woningen. Twintig daarvan worden gebouwd voor de sociale huur, de overige gaan in de verkoop. Er is veel vraag naar; dat blijkt wel uit het feit dat de eerste koopcontracten al zijn getekend, terwijl de bouw nog van start moet gaan. Sterker nog: pas vanaf ongeveer november dit jaar wordt de grond bouwrijp gemaakt. De oplevering van de eerste woningen volgt dan vanaf de zomer van 2024.

Het project heet Common Woods en bevindt zich aan het einde van de Leusderweg, tussen bos Nimmerdor en Rondweg Zuid. De plannenmakers willen uitblinken in duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Misschien wel mede vanwege de vele protesten van omwonenden in de afgelopen jaren. Zij vreesden aantasting van de natuur. Vanwege die protesten werd het aantal woningen aanvankelijk teruggebracht van 80 naar 47. Het worden er uiteindelijk dus 56. De maximale bouwhoogte is vier woonlagen.

De plannenmakers willen uitblinken in duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Misschien wel mede vanwege de vele protesten van omwonenden in de afgelopen jaren

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.