Afbeelding
JINC

400 JINC Bazen van Morgen staan weer klaar om Nederland over te nemen

Maatschappelijk

AMERSFOORT Ruim 400 kinderen tussen de 10 en 17 jaar nemen in de week van 30 mei 2022 voor één dag de baan over van 309 Nederlandse CEO’s, politici en directeuren. In Utrecht worden 29 bedrijven overgenomen door 40 kinderen. WIllem-Jan Stegeman van Gemeente Amersfoort, Maraten Geurtse van Eenhoorn Meeting Center en Peter Beemsterboer van Friesland Campina staan onder andere hun stoel af aanstaande 2 juni. Uiteraard doet ook Daniël Roos, de directeur van het JINC, zelf mee aan JINC Baas van Morgen.

Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren leerlingen van de basisschool of het vmbo hoe het is om de leiding te hebben. JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, wil met JINC Baas van Morgen de aandacht vestigen op het feit dat een goede loopbaan voor veel kinderen moeilijk bereikbaar is. ,,Want wie toevallig geboren is in een omgeving met sociaal economische achterstand heeft minder kans om het ver te schoppen - hoe slim of talentvol hij of zij ook is, zo blijkt onder meer uit onderzoek van de Onderwijsinspectie”, laat de organisatie weten. 

TOONAANGEVENDE BAZEN JINC Baas van Morgen vindt dit jaar voor de achtste keer plaats. Het is een evenement voor leerlingen van de basisschool of het vmbo die eerder al leerden hoe ze moeten solliciteren, netwerken of ondernemen. Als ‘JINC Baas van Morgen’ schuiven zij aan bij vergaderingen, spreken de medewerkers toe, brainstormen en geven hun visie op bepaalde zaken. Met haar projecten wil JINC bijdragen aan de strijd tegen kansenongelijkheid. Aan JINC Baas van Morgen 2022 doen in de week van 30 mei ruim 400 kinderen tussen de 10 en 17 jaar en meer dan driehonderd bedrijven mee uit Amsterdam, Breda, Flevoland, Groningen, Haaglanden, Leeuwarden, Leiden, Oost-Brabant, Rotterdam-Rijnmond, Tilburg, Utrecht, Zaanstad en Zuid-Limburg. Ook dit jaar doen er weer toonaangevende bazen mee zoals Edith Schippers (President van DSM), Boudewijn Boots (Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten), Jacco Vonhof (Voorzitter MKB Nederland). Net als de bazen Klaas Ariaans (ABN AMRO), Erik Versnel (Rabobank Amsterdam), Nicole Stolk - Luyten (De Nederlandsche Bank), Ronald Leunisse (DHL Expres), Leon Dijkstra (EdenHotels), Janet Stuijt (Nationale Nederlanden), Marcel de Nooijer (Transavia).

advertentie