De Berenklauw Brigade weert al tien jaar Reuzenberenklauwen uit de stad: ‘Tijd voor een bedankje’

23 mei, 16:02 Maatschappelijk
Christel Tijhuis
De vrijwilligers kregen maandagavond 23 mei een presentje overhandigd van Christel Tijhuis, als dank voor hun inzet.
De vrijwilligers kregen maandagavond 23 mei een presentje overhandigd van Christel Tijhuis, als dank voor hun inzet.

AMERSFOORT Met een overall, handschoenen en beschermende bril gaan sinds tien jaar enkele vrijwilligers op pad om de Reuzenberenklauw uit Amersfoort te bannen. Lex van Bekkum is een van die vrijwilligers. Zijn vrouw Peggy vindt het hoog tijd dat deze groep een bedankje krijgt. 

Dertien jaar geleden begon Van Bekkum met het wegprikken van de Reuzenberenklauw in de wijk Rustenburg, samen met zijn buurman. ,,Zijn kinderen en mijn kleinkinderen kwamen thuis met brandwonden nadat ze in aanraking waren gekomen met de plant,” vertelt Van Bekkum. ,,Bij ons op de geluidswal zag ik dat de berenklauw ook alles verwoestte. Toen begonnen wij met het steken van de plant. Drie jaar later werd het initiatief van de Berenklauw Brigade opgerich..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.