Het bestuur van Stichting Voor Elkaar Amersfoort, waar JobHulpMaatje onder valt.
Het bestuur van Stichting Voor Elkaar Amersfoort, waar JobHulpMaatje onder valt. Wiebe Goslinga

JobHulpMaatje in startblokken

Maatschappelijk

AMERSFOORT JobHulpMaatje (JHM) Amersfoort staat in de startblokken. Wiebe Goslinga sprak met één van de bestuursleden, Peter Blokhuis, en met beoogd coördinator Dirk-Pieter Schalkwijk.

De Stichting Voor Elkaar Amersfoort, waar niet alleen JHM, maar ook HIPHelpt (voor praktische hulpvragen) onder valt, is opgericht. Alle bestuursfuncties zijn vervuld en de opstartfinanciering vanuit Kansfonds, Oranjefonds en een aantal plaatselijke kerken is rond, zo vertelt Peter.
Dirk-Pieter: ,,Plan is dat we in de zomer van start gaan. In de tussentijd kunnen geïnteresseerden om maatje te worden zich al aanmelden, net als werkzoekenden.”

GEEN UITKERING Wat doet JHM? ,,Wij richten ons op mensen die geen uitkering hebben, een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben en die minder goed bij de gemeentelijke instanties, zoals Werk & Inkomen en het UWV, in beeld zijn”, aldus Peter.
,,We werken met getrainde en gecertificeerde maatjes die tijd, geduld en aandacht hebben om zolang als nodig op te trekken met de werkzoekende. Daarnaast organiseren wij ontmoetingsmomenten met ‘lotgenoten’ en trainingsavonden”, vult Dirk-Pieter aan. ,,Het hebben van al dan niet betaald werk bepaalt veel van je identiteit en gevoel van eigenwaarde, geeft zin aan je leven en maakt dat je je meer onderdeel voelt van de samenleving. Als JHM willen we daar de helpende hand bieden.”

INZET VOOR NAASTE Dirk-Pieter vindt het belangrijk om als christen zich in te zetten voor de naaste, dichtbij en ver weg. De rol van coördinator bij JHM past daar uitstekend bij. Peter is naast zijn werk als loopbaancoach actief bij het Diaconaal Platform van Amersfoort. Professioneel heeft hij te maken met een doelgroep van dertigplus, hoogopgeleid en gemotiveerd. Graag zet hij deze professionele kennis en ervaring ook belangeloos in voor de doelgroep van JHM.

ZESTIEN ANDERE STEDEN JHM staat open voor iedereen en is gratis. Peter: ,,Het concept van JHM heeft zich al in zestien andere steden, zoals Zwolle, Enschede en Leiden, bewezen. JHM werkt aanvullend en niet in concurrentie met de gemeentelijke instanties. Daar ligt onze kracht. We zijn dan ook erg gelukkig met de aanbevelingsbrief van Werk & Inkomen Amersfoort.”

MEER INFORMATIE Aanmelden als maatje of werkzoekende kan via: jobhulpmaatjeamersfoort.nl.

advertentie
advertentie