VVZA zet in op meer diversiteit in het culinaire aanbod van kantine

ma 9 mei, 09:36 Maatschappelijk
VVZA
VVZA wil meer dan een frietje en frikandel in de kantine en denkt daarbij ook aan gerechten uit andere culturen.
VVZA wil meer dan een frietje en frikandel in de kantine en denkt daarbij ook aan gerechten uit andere culturen.

AMERSFOORT ,,Voetbalvereniging VVZA gaat voor meer diversiteit en wil dit doen aan de hand van gevarieerder voedsel in de sportkantine. Vrijdag is daartoe de eerste aanzet gegeven.” Voorzitter Maurice Meijboom en een deelnemer vertelt vol passie over tijden die komen gaan. ,,Het aanbod in de kantine wordt niet vervangen, wél verbreed.”

Onder het motto ‘Aan tafel’ werd vorige week dus het startschot gegeven voor vernieuwingen binnen de club. Zo’n 25 deelnemers kookten en proefden diverse recepten en genoten met volle teugen. Meijboom legt de achtergronden van het initiatief - van Sylvia Waag van de Wageningen Universiteit, zijn vriendin Helena Robalo en de preses zelf - met enthousiasme uit. ,,Laat ik eerst zeggen dat genoemde ..

‘Het belangrijkste: we willen meer variëteit en daarmee ook andere leden naar onze club trekken.’
'Van lekkere loempia’s, tot aan nasi met kipsaté en van vegaburgers tot aan chili con carne en chili sin carne (vegetarisch). Tonijn bruschetta, witlofsalade en diverse wraps hoorden daar ook bij.'