Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Gemeente Amersfoort en Stichting Integratiewerk ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

8 december 2021 om 16:47 Maatschappelijk

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort en Stichting Integratiewerk gaan de komende jaren intensiever samenwerken om inburgeraars goed te begeleiden en uitvoering te geven aan de nieuwe wet inburgering die vanaf 1 januari 2022 gaat gelden. Daartoe ondertekende zij woensdag een samenwerkingsovereenkomst. 

Annerieke van der Vegt, directeur bestuurder Integratiewerk: ,,Onze organisatie heeft in de afgelopen veertig jaar laten zien mee te kunnen bewegen met alle veranderingen in de inburgering. Ik ben trots op de grote betrokkenheid van onze medewerkers, docenten en vrijwilligers. Wij kijken ernaar uit om in deze nieuwe samenwerking met de gemeente gezamenlijk te werken aan een goede integratie van inburgeraars in Amersfoort.’’

Cees van Eijk, wethouder Diversiteit: ,,Integratiewerk kent onze Amersfoortse inburgeringsaanpak en stond mede aan de wieg daarvan. Ik ben daarom verheugd dat wij als gemeente opnieuw kiezen voor deze ervaren uitvoeringspartner die met ons het inburgeringsproces organisatie, bewaakt en blijft ontwikkelen. Dat komt de kwaliteit en snelheid van inburgeren ten goede. Uiteindelijk is dat vooral goed voor de Amersfoortse inburgeraars.’’

VERNIEUWDE AANPAK Per 1 januari gaat de nieuwe wet Inburgering in. Inburgeren valt vanaf dan onder verantwoordelijkheid en regie van gemeenten. Ter voorbereiding heeft gemeente Amersfoort samen met integratiewerk en andere betrokken partijen een vernieuwde aanpak gemaakt. 

Amersfoortse inburgeraars die in 2022 starten volgen een maatwerkprogramma. Hier zitten aspecten bij als de taal leren, (vrijwilligers) werk doen, leren over het onderwijs en het zorgsysteem, financiële redzaamheid, deelnemen aan verenigingsleven en stadsgenoten leren kennen. Het doel is dat inburgeraars mee gaat doen in de stad, zich thuis gaat voelen en ontwikkelkansen krijgt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie