Afbeelding
Ewerdt Heideman/Smulders AV

Onze Lieve Vrouwetoren kleurt oranje in campagne tegen geweld tegen vrouwen

26 november 2021 om 09:15 Maatschappelijk

AMERSFOORT (ANP) Op donderdag, de Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, werden over de hele wereld gebouwen en objecten in oranje licht gezet. Zo ook op tientallen locaties in Nederland, onder meer in Amersfoort waar donderdagavond de Onze Lieve Vrouwetoren oranje werd verlicht.

De vrouwenverenigingen Zonta Utrecht en Soroptimistclub Amersfoort werken aan de verbetering van de positie en status van vrouwen over de hele wereld. De campagne Orange the World start op de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen (25 november) en loopt tot en met de internationale dag voor de rechten van de mens (10 december). De campagne is één van de activiteiten in de stad waarmee Amersfoort aandacht vraagt en oproept tot actie tegen huiselijk geweld en kindermishandeling. Tussen 14 september en 1 oktober is deze boodschap verbeeld op het Eemplein met een rondreizende expositie van Stichting Open Mind en een bijbehorend programma.

De kleur oranje staat voor een nieuwe dageraad, een nieuwe dag waarop er geen geweld meer is tegen vrouwen. De organisatie UN Women Nederland organiseert ieder najaar de campagne Orange-The-World. Deze actie richt zich op de bewustwording van seksueel geweld tegen vrouwen en meisjes. Dit jaar is er speciale aandacht voor seksueel geweld tegen vrouwen in Sierra Leone. Ook in Nederland staan diverse acties, waaronder wandeltochten in het teken van Sierra Leone.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie