De Amersfoortse zorgwethouder Menno Tigelaar verricht de eerste donatie tijdens de start van de landelijke collecteweek van het Diabetes Fonds.
De Amersfoortse zorgwethouder Menno Tigelaar verricht de eerste donatie tijdens de start van de landelijke collecteweek van het Diabetes Fonds. ANP/Robbert Frank Hagens

Busstation tijdelijk ‘overgenomen’ door Diabetes Fonds

1 november 2021 om 14:42 Maatschappelijk

AMERSFOORT Met de lancering van de primeur; het collectebushokje en de ‘overname’ van het complete busstation bij CS Amersfoort, is de collecteweek van het Diabetes Fonds maandag officieel gestart. 

In de collectebushokjes hangen posters met een QR-code waarmee doneren digitaal en veilig via een smartphone kan, terwijl een reiziger op de bus staat te wachten. De Amersfoortse zorgwethouder Menno Tigelaar verrichtte de eerste donatie. 

Van 1 tot en met 6 november collecteren in het hele land zo’n 16.000 vrijwilligers om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar het voorkomen, behandelen en genezen van diabetes. 

Etelka Ubbens, directeur van het Diabetes Fonds vult aan: ,,Dankzij de inzet van alle vrijwilligers die deze week op pad gaan, kunnen we wetenschappelijk onderzoek blijven financieren naar het voorkomen, behandelen en genezen van diabetes. Ieder jaar gaan we op zoek naar innovatieve en veiligere manieren, zoals nu met het unieke collectebushokje.”

Station Amersfoort was tijdelijk omgetoverd tot het collectedomein van het Diabetes Fonds.
De collecteweek is officieel van start gegaan met de lancering van een collectebushokje bij Centraal Station Amersfoort. In dit hokje, maar ook in andere bushokjes bij het station hangen posters met een QR-code waarmee mensen digitaal en veilig via hun smartphone kunnen doneren voor diabetesonderzoek.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie