Daan Valkenburg is de beoogd opvolger van Peter de Langen.
Daan Valkenburg is de beoogd opvolger van Peter de Langen. Michel Porro

Peter de Langen legt voorzittershamer SGLA na 18 jaar neer

27 september 2021 om 13:48 Maatschappelijk

AMERSFOORT Peter de Langen stelt zich op de algemeen ledenvergadering van de Samenwerkende Groeperingen Leefbaar Amersfoort (SGLA) niet meer herkiesbaar voor het voorzitterschap. Hij heeft deze functie dan 18 jaar vervuld.

Peter de Langen: ,,Er is een tijd van komen en van gaan. Vorig jaar heb ik in het bestuur bekendgemaakt, dat dit mijn laatste jaar zou als voorzitter van de SGLA. Volgend jaar zijn er nieuwe verkiezingen en dat is een mooi moment voor een nieuwe voorzitter om dan de samenwerking met politiek, maar vooral ook met de leden en samenwerkingspartners te vernieuwen. Ik mag mij gelukkig prijzen met een geweldig team dat klaarstaat (en al stond) om de SGLA verder te brengen.” 

DAAN VALKENBURG Het bestuur van de SGLA draagt Daan Valkenburg (39 jaar) voor als nieuwe voorzitter. Valkenburg is op dit moment al vice-voorzitter van de SGLA. Hij studeerde milieumaatschappijwetenschappen in Utrecht en milieurecht in Tilburg. Hij maakte in Utrecht deel uit van de Wijkraad Overvecht. Na zijn studie werkte hij bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (het vroegere VROM), de Milieudienst DCRM (Dienst Centraal Milieubeheer Rijnmond) in Schiedam. Hij werkte vervolgens op detacheringsbasis bij de gemeente Kampen, de OMWB (Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant) in Tilburg en de Provincie Flevoland. Sinds mei 2018 werkt hij voor ingenieursadviesbureau Arcadis in Amersfoort. Hij woont in Hooglanderveen, waar hij al penningmeester is geweest voor de Belangenvereniging Hooglanderveen.

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


Het bestuur van de SGLA eind 2020 met links Peter de Langen, dan Mariëtte den Hartog, Geurt Hilhorst, Frank Kwanten en helemaal rechts Daan Valkenburg. Chris Mooiweer ontbreekt op de foto. - Foto: Gerard Chel

Met gemengde gevoelens constateer ik dat ‘de strijd’ nog niet over is en er nog veel op ons af komt

Valkenburg: ,,Met dankbaarheid en enthousiasme stel ik mijzelf kandidaat. Sinds 2,5 jaar zet ik mij nu samen met het SGLA-bestuur in voor de leefbaarheid in de stad. Samen met Leden en Samenwerkingspartners hebben de voorgaande besturen de afgelopen 26 jaar zich ingezet voor de leefbaarheid van Amersfoort, waarbij vele successen zijn geboekt, met recht iets om trots op te zijn.”

STRIJD NIET OVER ,,Met gemengde gevoelens constateer ik dat ‘de strijd’ nog niet over is en er nog veel op ons af komt”, gaat Valkenburg verder. ,,De woningnood zoekt ruimte, de energietransitie houdt ons in spanning en de Omgevingswet worstelt zich een digitale wereld in. In onze mooie stad komen er gemeenteraadsverkiezingen aan, de Westelijke Ontsluiting en stadsring vragen om (bij)sturing en diverse (hoog)bouwplannen zoeken draagvlak. Om de pro-activiteit te behouden in al deze dynamiek, hebben wij als bestuur een aantal mooie speerpunten samengesteld voor het komende jaar, welke we graag delen op de komende ledenvergadering. Ik ga mijn achtergrond als Omgevingsjurist en talent in het verbinden van creatieve oplossingen uit de praktijk met het politieke denken inzetten voor de leefbaarheid in Amersfoort.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie