De kinderen waren heel enthousiast en hebben volgens Jermain Bridgewater talent.
De kinderen waren heel enthousiast en hebben volgens Jermain Bridgewater talent. Taalcentrum Het Element

Leerlingen Het Element gaan aan de slag met rapworkshop

9 juni 2021 om 18:30 Maatschappelijk

AMERSFOORT Groep L van Taalcentrum Het Element in Amersfoort volgde afgelopen maandag een rapworkshop van Jermain Bridgewater. De groep was namelijk de gelukkige winnaar van een actie van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht, waarbij schoolklassen zich konden opgeven om een meet-and-greet en demonstratie te winnen van een van de ambassadeurs van het fonds.

De meet-and-greet is onderdeel van de campagne ‘Elk Kind Kan!’. Daarin maakte het Jeugdfonds Sport & Cultuur de afgelopen maanden duidelijk dat alle kinderen mee kunnen doen met sport en cultuur. Geldzorgen hoeven geen drempel te zijn voor ouders. De campagne maakt leerkrachten, gymdocenten en andere medewerkers in het basisonderwijs bewust van de hulp die het fonds kan bieden. 

EIGEN RAP Jermain begon de workshop met vertellen over de geschiedenis van rap en de diverse stijlen. Ook liet hij wat van zijn eigen werk horen. Vervolgens gingen de leerlingen aan de slag met het tellen in maten en de kunst van het rijmen. Aan het einde van workshop maakten ze onder leiding van Jermain een heuse rap met als thema ‘Vakantie’. De kinderen waren heel enthousiast en hebben volgens de rapper echt talent.

TAALONTWIKKELING Taalcentrum Het Element is een school voor leerlingen tussen de 12 en 18 jaar die nog maar net in Nederland zijn en nog niet goed Nederlands spreken. ,,Taalontwikkeling is voor deze leerlingen het belangrijkste”, aldus docent Alwin Braal. ,,Sinds een aantal jaar ben ik intermediair voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht. Je ziet dat kinderen enorm veel baat hebben om te kunnen sporten of naar muziekles te gaan. Op de club of vereniging wordt natuurlijk Nederlands gesproken. Zo krijgen ze de taal nog sneller onder de knie.”

ARMOEDE Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht verwacht dat de coronacrisis leidt tot een toename van het aantal kinderen in de klas dat opgroeit in armoede. Dat betekent dat ook steeds meer ouders het lidmaatschap van de sportclubs en cultuurlessen van hun kinderen niet meer kunnen betalen. En dat terwijl kinderen die thuis te maken hebben met financiële stress juist zoveel baat hebben bij een uitlaatklep. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht wil ervoor zorgen ervoor dat ook deze kinderen mee kunnen blijven doen.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie