Fokke de Jong ontvangt een lintje en bloemen van Groenlinks Amersfoort.
Fokke de Jong ontvangt een lintje en bloemen van Groenlinks Amersfoort. Groenlinks Amersfoort

Groenlinks Amersfoort reikt lintjes uit aan toegewijde Amersfoorters

27 april 2021 om 14:53 Maatschappelijk

AMERSFOORT GroenLinks Amersfoort heeft op Koningsdag een eigen lintjesregen gehouden. De lintjes zijn bedoeld als blijk van waardering voor mensen die zich ieder op hun eigen manier belangeloos inzetten voor een groener en socialer Amersfoort. Er hebben in totaal vijf Amersfoorters en initiatieven een lintje ontvangen. 

Wijkcentrum Madiba in Liendert, initiatief Behoud Park Schothorst, voormalig voorzitter van Duurzaam Soesterkwartier Fokke de Jong, Gul Dolap-Yavuz (vrijwilliger voor diverse organisaties) en Marieke de Jong (werkzaam bij stichting Operatie Steenbreek) werden dinsdag door de partij in het zonnetje gezet. 

TRADITIE Groenlinks heeft de jaarlijkse traditie om lintjes uit te reiken aan Amersfoortse helden. Dit gebeurt al sinds 2011. In 2019 ging de blijk van waardering naar Yuri Cohen van Land in Zicht Leerwerkboerderij en naar Lennard Meijerse, die als ervaringsdeskundige al jaren actief is op het gebied van toegankelijkheid. Dit jaar krijgen de winnaars ieder apart het lintje, en op veilige afstand. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie