Voorbeeld van een milieuvriendelijke krijttekst die in Amersfoort is aangebracht na aanhoudingen en een politieactie om zo bewustwording onder jongeren te krijgen.
Voorbeeld van een milieuvriendelijke krijttekst die in Amersfoort is aangebracht na aanhoudingen en een politieactie om zo bewustwording onder jongeren te krijgen. RIEC (Regionaal Informatie en Expertise Centrum)

Gezamenlijk optrekken tegen drugscriminaliteit onder jongeren

31 maart 2021 om 10:06 Maatschappelijk

AMERSFOORT De politie in Amersfoort heeft afgelopen maandag meerdere verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugscriminaliteit. Dit is het resultaat van het project Straatwaarde(n). Straatwaarde(n) is een project van het Regionaal Informatie en Expertise Centrum waarin onder andere gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, hulpverleners en jongerenwerkers samenwerken om drugscriminaliteit onder jongeren aan te pakken en te voorkomen.

De gezamenlijke partners van Straatwaarde(n) willen voorkomen dat jongeren in de criminaliteit terechtkomen. Dit wordt gedaan door goede voorlichting te geven en gerichte inzet van jongerenwerk en hulpverlening. Het optreden maakt ook duidelijk richting jongeren wat de consequentie kan zijn als je in de wereld van drugscriminaliteit terecht komt. De politieactie van maandag heeft geleid tot de inbeslagname van meerdere telefoons en auto’s en de arrestatie van negen verdachten. Allen Amersfoorters in de leeftijd van 19 jaar tot 23 jaar. Vier verdachten zitten nu nog vast en het onderzoek loopt.

STRAATWAARDE(N) ,,Binnen de aanpak willen we de jongeren ook weerbaarder maken tegen de verleiding om zich met drugscriminaliteit in te laten”, aldus de organisatie. Dit wordt gedaan door bijvoorbeeld te laten zien wat de gevolgen kunnen zijn als je de criminaliteit instapt, maar ook met het aanbieden van lespakketten op scholen. En als een jongere wordt aangehouden komt er een gesprek met de omgeving van de jongere. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheid van een eervolle weg uit de criminaliteit.

Burgemeester Lucas Bolsius: ,,Ik wil ook voor onze jongeren een veilige stad waarin zij zich kunnen ontwikkelen en optimaal voorbereiden op hun toekomst. Binnen de aanpak Straatwaarde(n) richten we ons samen met de partners dan ook niet alleen op aanhoudingen en arrestaties van jongeren die zich met drugcriminaliteit bezig houden, maar zetten we ook in op preventie.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie