Inspiratieboek over gebied rond de Eem: ‘Het is een bijzondere levensader’

29 mrt, 11:14 Maatschappelijk
Lotte Summerfield - Son
Ruud Luchtenveld en Isabel Son
Ruud Luchtenveld en Isabel Son

AMERSFOORT Twee stichtingen in Amersfoort slaan de handen ineen en komen met een inspiratieboek vol ideeën voor het gebied rond de Eem: ,,We moeten zijn rol anders zien.”

De Stichting Vrienden van de Eemhaven (SVE) en de Stichting Industrieel Erfgoed in de Stad Amersfoort (SIESTA) zijn afgelopen jaar bezig geweest met een burgerinitiatief naar aanleiding van het binnenkort herinterichten gebied ‘De kop van Isselt’. Talloze gesprekken werden het afgelopen jaar, op afstand, gevoerd met mensen die allemaal zo hun eigen idee hebben over de Eem. Onderwerpen als wonen, werken, recreëren, sporten en klimaat kwamen aan bod.

Het resultaat van de interviews is verwerkt in een boek met de titel ‘Vanaf de Eem gezien’. Een verzameling van de vele gesprekken met inwoners, projectontwikkelaars en andere betrokkenen. Het resultaat gaan voorzitters van beide stichtingen Ruud Luchtenveld en Els Veggel deze woensdag aanbiede..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.