Afbeelding
Google Maps

Veelbesproken schoolplein in Hooglanderveen toch toegankelijk voor spelende kinderen

8 maart 2021 om 15:04 Maatschappelijk

AMERSFOORT Het veelbesproken schoolplein van de St. Josephschool in Hooglanderveen blijft toch wel toegankelijk voor kinderen. Enkele buurtbewoners hadden over overlast geklaagd, waarna besloten werd het gebied na schooltijd niet meer toegankelijk te maken. Hier is de gemeente na overleg met betrokken partijen op teruggekomen.

door Jeroen van der Veer

Het schoolplein van de St. Josephschool heeft in de beleving van het dorp altijd een buurtfunctie gehad, maar dit was nooit formeel vastgelegd. Toen de school het schoolplein buiten schooltijden af wilde sluiten vanwege klachten over geluidsoverlast, heeft dit tot vragen bij buurtbewoners en raadsleden geleid. Er kwam onder andere een petitie, die honderden keren is getekend.

Naar aanleiding van de publicatie in onder andere De Stad Amersfoort heeft de gemeente van oud-bestuursleden van de buurtbudgetcommissie informatie ontvangen. Hieruit kwam naar voren dat langer geleden toch buurtbudget is verstrekt en donaties door anderen zijn gedaan voor voorzieningen op het schoolplein. Bij de toekenning van deze bedragen is de buurtbudgetcommissie ervan uitgegaan dat het schoolplein openbaar was.

In gesprek met de St. Josephschool, de Ska (kinderopvang) en vertegenwoordigers van de Belangenvereniging Hooglanderveen is afgelopen week afgesproken dat het schoolplein formeel de functie krijgt van buurtplein. Bij een buurtplein stelt de gemeente een convenant op met de betrokken school waarin ze afspraken maken over beheer, financiering en wanneer het buurtplein beschikbaar is voor de wijk. ,,Daarmee hebben we bereikt dat de beleving van het dorp overeenkomt met de formele status van het schoolplein als buurtplein. Op basis van deze formele status kunnen we gezamenlijk de juiste maatregelen treffen en bekostigen om de (geluids-)overlast zoveel mogelijk te beperken.”

Afgesproken is nu dat het schoolplein na 22.00 uur niet meer vrij toegankelijk is.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie