Afbeelding
Google Maps

Buurtbewoners én gemeente schrikken van reacties op sluiten van overlastgevende speelruimte

16 januari 2021 om 14:39 Maatschappelijk

AMERSFOORT Veel inwoners van Amersfoort / Hooglanderveen hebben verbaasd gereageerd op het feit dat de gemeente een schoolplein in Hooglanderveen gaat afsluiten. Deze wordt na schooltijd gesloten in verband met overlast. Er is nu een on- en offline petitie gestart om dit besluit terug te draaien. Ook de gemeente lijkt te zijn geschrokken en komt mogelijk terug op het besluit. 

door Jeroen van der Veer

Diverse buurtbewoners rondom het plein van de Sint Josephschool in Hooglanderveen klaagden over de overlast en schakelden de gemeente in. Zij verstuurde een brief naar de bewoners met de mededeling dat vanaf 1 februari het hek van het plein na schooltijd op slot gaat.

,,Naar aanleiding van diverse (geluids) overlastmeldingen vanuit de buurt, hebben we samen met de school en het kinderdagverblijf gekeken hoe wij de overlast tot een minimum kunnen beperken”, staat te lezen in de brief. ,,We hebben daarom besloten om met ingang van 1 februari de hekken rondom het plein na schooltijd af te sluiten, zodat het plein niet meer vrij toegankelijk is.”

Belangenvereniging Hooglanderveen peilt -op aanvraag van de gemeente- hoe anderen inwoners van het dorp over de casus denken. ,,De gemeente heeft ons gevraagd om de mening van het dorp te polsen over het speelplein van de school”, zeggen zij. ,,Wij vinden het belangrijk (ook vooral nu met corona) dat er genoeg buitenspeelgelegenheid is.”

Ze bieden hierbij drie mogelijkheden: Het speelplein blijft geopend als buurtspeelplein, het speelplein blijft open in ieder geval tot de coronacrisis voorbij is en het naastgelegen pannaveldje is altijd toegankelijk of het speelplein gaat dicht in verband met overlast. Begin volgende week moet de vereniging aan wethouder Kees Kraanen de peiling uit het dorp doorgeven. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie