Afbeelding
Google Maps

Spelende kinderen niet meer welkom op schoolplein na klachten uit de buurt

15 januari 2021 om 15:41 Maatschappelijk

AMERSFOORT Klagende buurtbewoners rondom het plein van de Sint Josephschool in Hooglanderveen hebben ervoor gezorgd dat kinderen vanaf 1 februari daar niet meer kunnen spelen. Het hek gaat na schooltijd op slot.

door Jeroen van der Veer

,,Naar aanleiding van diverse (geluids) overlastmeldingen vanuit de buurt, hebben we samen met de school en het kinderdagverblijf gekeken hoe wij de overlast tot een minimum kunnen beperken”, laat de gemeente Amersfoort in een brief aan buurtbewoners weten. ,,We hebben daarom besloten om met ingang van 1 februari de hekken rondom het plein na schooltijd af te sluiten, zodat het plein niet meer vrij toegankelijk is.”

Inwoners van Hooglanderveen reageren boos, staat onder andere te lezen op www.hooglanderveenhub.net. ,,Vreemd is dat het schoolplein dicht gaat en de kinderen, met hun begeleidende (groot)ouders, naar de toch al drukke speelplek aan het Boer Bartpad worden verwezen. Dat gaat recht tegen het advies van de overheid in om het kader van de bestrijding van de corona pandemie, groepsvorming zoveel mogelijk te voorkomen.”

De politieke partij DENK heeft aangegeven schriftelijke vragen aan het college over de situatie te stellen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie