Afbeelding
ROC Midden Nederland

Ruim 3000 studenten schrijven kerstkaartje voor Amersfoortse ouderen

22 december 2020 om 08:34 Maatschappelijk

AMERSFOORT Waar Kerst normaal gesproken een tijd van samenkomst en familie is, zien ook de bewoners van Amersfoortse verzorgings- en verpleeghuizen een sociaal schrale kerstperiode tegemoet. Dat was de reden voor ruim 3.000 studenten van de Campus Amersfoort van ROC Midden Nederland om hen een hart onder de riem te steken met een persoonlijk kerstkaartje. 

Ieder jaar organiseren de studenten en docenten van de Campus Amersfoort een goededoelenactie in december. Dit jaar werd er geen geld opgehaald, maar tijd geïnvesteerd. Bewoners van in totaal achttien verzorgings- en verpleeghuizen in en om Amersfoort ontvangen een persoonlijke kerstwens van de ruim 3.000 studenten. De kaartjes, ontworpen door studenten Media, worden vergezeld van een kerstbal. 

KAARTEN Afgelopen vrijdag bood de directie van Campus Amersfoort, Eric Holtman en René Gelens, twee zakken met kaarten aan woonvoorziening Lyvore Birkhoven Park aan. René Gelens: ,,Het is prachtig om dit samen met de studenten van ROC Midden Nederland te kunnen doen voor de bewoners.” Eric Holtman vult aan: ,,Mooi om te zien dat onze studenten middenin de samenleving staan; dat laat deze actie goed zien.”

Medewerkers van St. Pieters en Bloklands Gasthuis reageerden enthousiast op de actie van de studenten. ,,Leerlingen van het ROC Midden Nederland schreven een kerstboodschap op een prachtige kaart mét kerstbal voor onze bewoners. Op beide locaties is er een mooie volle postzak gebracht. Dank jullie wel!”, schreven de medewerkers op Instagram. 

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie