Met vier vrachtauto’s haalt Kringloopcentrum Amersfoort Leusden dagelijks spullen op in de regio
Met vier vrachtauto’s haalt Kringloopcentrum Amersfoort Leusden dagelijks spullen op in de regio Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden

Een tweede leven voor oude spullen dankzij ‘kringloop-app’ Teun

30 november 2020 om 11:03 Maatschappelijk

AMERSFOORT Wat te doen met spullen die je graag kwijt wilt, maar té goed zijn om weg te gooien? Met de komst van de nieuwe app ‘TEUN’, wordt dit gemakkelijker: foto’s van de spullen kunnen in de app en de kringloopwinkel laat heel snel weten of zij de producten kunnen gebruiken. Vaak komt de kringloopwinkel de producten zelfs bij je thuis ophalen.

De app zorgt er zo voor dat snel duidelijk is of een product nog de moeite waard is of dat je het met een gerust hart naar de milieustraat kunt brengen. De app TEUN is sinds deze week in alle appstores gratis te downloaden en is als primeur van start in Amersfoort met Stichting Kringloopcentrum Amersfoort Leusden. 

EFFICIËNTER De app moet ervoor zorgen dat er veel minder wordt weggegooid, het milieu gespaard wordt en dat er veel sociale werkplekken kunnen worden gecreëerd. TEUN richt zich vooral op het gemak van de gebruiker, zodat die op een simpele manier zijn of haar spullen kan aanbieden. Ook heeft de app veel voordelen voor de kringloopwinkels: door de app worden er meer en betere herbruikbare spullen aangeboden. Ook kunnen zij het ophalen hiermee efficiënter inplannen.

(Artikel gaat verder onder de afbeelding.)


Screenshots van de app TEUN. - Foto: Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden

NIEUWE KLANTEN De app TEUN is genoemd naar de vriendelijke man Teun die bij Stichting Kringloopcentrum Amersfoort Leusden de selectie van inkomende spullen doet. Dat is een hele uitdaging, omdat er dagelijks heel veel spullen binnenkomen. De bedoeling is dat vrijwel alle spullen die worden ingezameld ook weer worden verkocht, zodat met die opbrengst elk jaar de ruim vierhonderd sociale werkplekken kunnen worden gefinancierd. ,,Wij zien met deze nieuwe app en het inlogprogramma waarmee wij kunnen reageren nu al direct dat het inzamelen een stuk sneller en makkelijker werkt. En er komen nieuwe klanten bij die juist door het gemak van de app mooie spullen aanmelden. Wij denken dat heel veel winkels deze app willen gaan gebruiken.”

De ontwikkelaars willen de app de komende tijd verder ontwikkelen. Eén van hen is Bas Steur: ,,Het plan is om met alle kringloopwinkels in Nederland samen te werken. De app is open voor iedereen die er gebruik van wil maken. Wij staan klaar om daarbij te doen wat nodig is om hiermee een enorme impact te gaan maken.”
Meer informatie op www.teunapp.nl.


Een ophaalactie van spullen die via TEUN zijn aangemeld bij Kringloopcentrum Amersfoort. - Foto: Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie