Afbeelding
SmuldersAV/Ewerdt Heideman

Deze logeerkabouter helpt inwoners Kattenbroek bij eenzaamheid

27 november 2020 om 15:15 Maatschappelijk

AMERSFOORT Een groep bewoners uit Kattenbroek wilde iets doen tegen de eenzaamheid in de Amersfoortse wijk. Al brainstormend kwamen zij op het idee om kabouter Harry bij buurtbewoners te laten logeren. ,,Mensen die het prettig vinden om iets nieuws om zich heen te hebben en die daar wat mee beleven”, aldus initiatiefnemer Hans van Berkel. 

Volgens Van Berkel kunnen bewoners de logeerkabouter gebruiken om eens een praatje met anderen te maken, of hem meenemen naar buiten, wat tot aanspraak kan leiden. ,,Er gebeurt iets. En uiteindelijk is het de bedoeling dat die mensen contacten maken. En dat uit die contacten weer nieuwe contacten voortkomen.”

Van Berkel verwacht dat er in de toekomst meer initiatieven ontstaan als antwoord op de toenemende eenzaamheid. ,,Ik verwacht dat in de coronatijd zoveel besef gaat ontstaan dat contact tussen mensen zo belangrijk is. Daar komen vast wat nieuwe initiatieven uit. En als het niet vanzelf gaat gebeuren, dan zal ik het uiterste doen om te kijken of ik dat kan stimuleren”, besluit hij.

Bekijk hieronder het volledige interview met Hans van Berkel

Video en foto’s door cameraman Ewerdt Heideman in samenwerking met Smulders Audiovisueel.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie