Afbeelding
Politie Amersfoort Noord

Politie danst Jerusalema Challenge: ‘Van te voren wel wat geoefend’

15 november 2020 om 19:46 Maatschappelijk

AMERSFOORT De Jerusaleme Challenge, je kunt er niet meer omheen. De danstrend van dit moment, bedoeld om de zorg een hart onder de riem te steken, is een hit op internet. In Amersfoort zijn er ook diverse versies opgenomen, zoals nu bijvoorbeeld door de politie. 

door Jeroen van der Veer

De challenge is gemaakt op de beat van de Zuid-Afrikaanse DJ ‘Master KG’ en het dansje is bedacht door een groep Angolese jongeren. Het lied ‘Jerusalema’ is een ode aan de stad Jeruzalem. De Zuid-Afrikaanse artiest vindt dat iedereen voor eenheid naar de Israëlische hoofdstad moet kijken, zeker in tijden van corona. De challenge is inmiddels wereldwijd door vele miljoenen mensen gedanst en op sociale media geplaatst. 

,,We hebben van te voren wel wat geoefend", schrijft Benno van Velzen (wijkagent Kattenbroek) bij het bericht. ,,Zo hou je het leuk met elkaar en heb je ook contact met je partners zonder dat er altijd wat is. Beetje gek doen op zijn tijd hoort erbij."

De wijkagent van Amersfoort Noord plaatste de video zondagavond op zijn Instagram-account en kan rekenen op leuke reacties. Toch vroeg ook een enkeling zich af of ze 'niet moesten werken'. De politie gaf gevat antwoord: ,,De boog kan niet altijd gespannen staan. Dit noemen ze ook investeren in je wijk door met je partners iets leuks te doen gedurende drie minuten tijdens een werkdag van negen uur." 

Bekijk de video onderaan het artikel. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie