* Deze archieffoto is gemaakt voor de corona-crisis.
* Deze archieffoto is gemaakt voor de corona-crisis. Jeroen van der Veer

Downey’s dreigt te verdwijnen als steun uitblijft

4 oktober 2020 om 10:00 Maatschappelijk

AMERSFOORT Om te voorkomen dat Downey’s noodgedwongen moet sluiten, heeft PvdA-raadslid Rob Smulders een motie ingediend. Op die manier hoopt hij dat de gemeente helpt ervoor te zorgen dat de lunchroom de coronacrisis kan overleven.

door Jeroen van der Veer

Bij de lunchroom in de binnenstad werken mensen met een verstandelijke beperking en nu zit de dagbesteding/onderneming in zwaar weer. Door de crisis worden zij ook hard geraakt en sluiting dreigt. 

Dat mag niet gebeuren, vindt Smulders en daarom dient hij een motie in. Hij hoopt dat het college binnenkort met de organisatie in gesprek gaat om te bekijken hoe zij kunnen helpen. Dit kan volgens Smulders mogelijk in de vorm van een gift of lening. 

,,Veel horeca in Amersfoort heeft last van de impact van de corona-maatregelen”, onderbouwt Smulders. ,,Zij hebben meestal recht op de landelijke steun via de NOW en Togs-regeling, maar daar komt Downey’s niet voor in aanmerking. Sluiting heeft grote gevolgen voor het personeel met een beperking en dan zal het initiatief teniet gedaan worden.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie