Afbeelding
Rinus van Denderen

Niet alle gemeentelijke gebouwen hebben een goed ventilatiesysteem

11 september 2020 om 17:45 Maatschappelijk

AMERSFOORT Niet alle gebouwen die in het beheer van de gemeente zijn beschikken over een goed ventilatiesystemen. Dat is de uitkomst van een onderzoek, nu goede installatie noodzakelijk is om corona buiten de deur te houden. 

door Jeroen van der Veer

In de zomer zijn alle sporthallen en gymzalen in Amersfoort gecontroleerd en gebleken is dat ze vrijwel allemaal voldoen aan de ventilatienormen. Echter is dat bij gymzaal Dopheide niet het geval. ,,Op korte termijn wordt daar een dakventilator geplaatst. Tot die tijd wordt de buitendeur van de zaal opengezet, zodat er voldoende verse lucht is.”

Alle multifunctionele accommodaties, zoals het Eemhuis en de Veencampus, voldoen aan de normen. Bij het ROC aan de Bisschopsweg is er enkel sprake van natuurlijke ventilatie. Als er gehouden wordt aan het advies om regelmatig te ventileren, voldoet ook deze locatie aan de normen voor voldoende luchtverversing. 

De gemeente heeft hiermee alle gebouwen met een onderwijsfunctie die in gemeentelijk eigendom zijn getoetst op de ventilatienorm. ,,Daarnaast laten de schoolbesturen alle schoolgebouwen die onder hun verantwoordelijkheid vallen toetsen”, laat de gemeente weten. 

Ook de gebouwen die gebruikt worden als brandweerkazerne of dak- en thuislozenopvang voldoen aan de gestelde normen. Daarnaast zijn het Stadhuis en de kantoorlocatie aan de Hellestraat ook getoetst; ook deze voldoen aan de normen. ,,Enkele installaties waar sprake was van recirculatie van lucht zijn maatregelen getroffen.”

De komende periode worden nog enkele andere gebouwen onderzocht. Het gaat hierbij om wijkcentra, culturele instellingen en de kinderopvang. Ook worden zwembad Hoogland en de Amerena nog gecontroleerd. Ook zullen de kleed- en wasgebouwen van sportparken nog gecheckt worden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie