Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

Amersfoort straks nóg mooier door nieuw lichtplan

15 april 2020 om 14:04 Maatschappelijk

AMERSFOORT In de binnenstad van Amersfoort gaat er een nieuw lichtplan komen. Dit moet ervoor zorgen dat de Keistad er nog mooier uit komt te zien en daarnaast gaat de gemeente werken aan duurzaamheid. Zo heeft men als doelstelling om CO2-neutraal te worden en daarom wordt gebruik gemaakt van LED-verlichting. 

door Jeroen van der Veer

Het lichtplan heeft als doel om de gebouwen in het centrum op een aantrekkelijke manier te verlichten zodat ook na zonsondergang de historische kwaliteit van de binnenstad beter beleefd kan worden en Amersfoort aantrekkelijk blijft na zonsondergang.

Het plan is een samenwerking tussen het Programma Stadshart en Leefomgeving en omvat richtlijnen om met de verlichting de identiteit van de historische binnenstad te versterken.

Onder aanvoering van wethouders Kraanen en Stegeman is een lichtplan gemaakt en deze kreeg woensdagmiddag een definitieve 'go'. Het is niet de bedoeling om alle openbare verlichting in de binnenstad tegelijkertijd aan te passen. Voor de openbare verlichting betekent dit vervanging wanneer de huidige verlichtingsmasten en -armaturen aan vervanging toe zijn en in samenhang met herinrichtingsprojecten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie