Afbeelding
Privebezit Merlin Dik

Gemeente Amersfoort luistert naar oproep en schakelt tolk gebarentaal in

19 maart 2020 om 17:50 Maatschappelijk Coronavirus

AMERSFOORT] De Amersfoortse tolk gebarentaal Merlin Dik staat bij de volgende videoboodschap naast Lucas Bolsius. De burgervader van de gemeente Amersfoort gaat in op haar advies en wil op deze manier ook doven en slechthorende bereiken bij belangrijke mededelingen.

door Jeroen van der Veer

Afgelopen week plaatste Dik een oproep op social-media en deed vervolgens haar verhaal aan deze krant. Bij een belangrijke boodschap over het coronavirus in Amersfoort ontbrak de ondertiteling en de inwoonster hoopte dat er ook een tolk gebarentaal bij kon komen. Deze opmerking werd opgepikt en bereikte ook de burgervader. ,,Ik heb gebeld met de secretaresse van de burgemeester en bij het volgende filmpje mag ik ernaast staan als tolk."

Voor Dik voelt dit als een overwinning, want zij zet zich –net als anderen- in voor doven en slechthorenden. ,,Een vrij grote doelgroep mist zonder tolk gebarentaal de belangrijke boodschap en op een vrij simpele manier is dat te voorkomen."

TRAINING Er is nog meer goed nieuws. Zo gaat het communicatieteam van de gemeente Amersfoort training krijgen van een dove Amersfoortse Gebarentaal docent. ,,Dat is echt pure winst", glundert Dik. ,,Die oproep deed ik van de week helemaal niet voor mijzelf, maar juist voor anderen. Het is namelijk erg belangrijk dat men ook denkt aan doven en slechthorenden. Mooi om te zien dat de boodschap bij de gemeente is aangekomen en dat ze er nu ook rekening mee houden."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie