Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Amersfoort wil mening van burgers horen over het nieuwe stadhuis

21 februari 2020 om 13:04 Maatschappelijk

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort wil met zijn burgers in gesprek om te bepalen hoe het nieuwe stadhuis op de Trapeziumlocatie ingevuld moet worden. Het nieuw te bouwen stadhuis moet duurzaam, aansprekend en gastvrij zijn... maar hoe doe je dat?

door Jeroen van der Veer

Op die vraag wil de gemeente antwoord krijgen en daarom worden twee avonden georganiseerd. Op donderdagavond 12 maart (in de Observant) en op woensdagavond 25 maart (in het KadeCafe) wil men in gesprek met de inwoners van de stad. 

,,Tijdens deze avonden krijgen aanwezigen te horen wat er nu achter de schermen gebeurt en gaan we met elkaar in gesprek over de vragen: Wat is voor jou een huis voor de stad? En wat is een duurzaam, gastvrij en aansprekend huis voor de stad?", laat de gemeente weten. ,,Aanmelden voor één van de avonden kan via amersfoort.nl/stadhuis. Het is ook mogelijk om online je antwoorden op deze vragen te geven."

Naast deze twee avonden, zijn er in maart ook gesprekken met experts, met andere gemeenten en met de medewerkers over deze vragen. De vragen die nu centraal staan, zijn nog 'groot en abstract' maar dat past bij de eerste fase, laat de gemeente weten. Er gaan de komende jaren nog meer bijeenkomsten volgen en de vragen worden dan steeds concreter. ,,De antwoorden die we verzamelen in maart, bundelen we in een visie op de toekomst van ons stadhuis. Samen met het programma van eisen moet dat na de zomer een goede basis bieden om marktpartijen te benaderen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie