in het burgerweeshuis
in het burgerweeshuis Carla Nonkes

historie komt tot leven

28 november 2023 om 09:58 Lokaal Deel je nieuws

Binnenkort vieren we het Kerstfeest. De tijd van Licht is aangebroken. Lampjes branden, kerstbomen worden versierd, we gaan lekker eten en we hebben het goed met elkaar. 

Maar is dat zo?? Weet u dat er bij Stichting Burgerweeshuis nog altijd vragen komen voor ondersteuning in het dagelijkse leven van vele Amersfoortse kinderen? Kinderen die geen Kerstfeest kunnen vieren omdat ze op de grens van armoede leven. Bent u daarmee bekend? 

Stichting Levende Historie Amersfoort zet op 16 december van 12.00 – 16.00 uur haar deuren open voor u. We willen u laten zien wat het betekent om Kerst te vieren in het Burgerweeshuis. Tijdens dit open huis (gratis toegankelijk), kunt u “een duit in het zakje” doen. Dit zal helemaal ten goede komen voor de kinderen die het nodig hebben en in het bestand zitten van Stichting Burgerweeshuis Amersfoort. 

U komt toch ook? Laten we degenen die het zo hard nodig hebben, een fijne Kerst bezorgen. 

En hoe zou dat in de oude mannenzaal zijn geweest? Kerst in 1907. Hebben ze daar een Kerstdiner gehad? Of was er een Kerstboom? Allemaal vragen die we hier niet gaan beantwoorden. Komt u zelf kijken Ook daar zijn de deuren open op 

16 december van 12.00 – 16.00  uur.

Uw gift komt hier ten goede aan de bewoners van het Pieters- en Blokland Gasthuis.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie