Afbeelding
Twitter: Peter de Langen

Knopjesbootmuseum mag toch langer in Amersfoort blijven

30 juli 2018 om 15:40 lokaal

AMERSFOORT Het Knopjesbootmuseum mag nog minimaal drie weken langer in de insteekhaven van Amersfoort liggen. Dat maakt wethouder Kees Kraanen op Twitter bekend.

Jeroen van der Veer

Afgelopen weekend werd door De War de noodklok geluid, nadat zij een brief van de gemeente hadden ontvangen. Daarin stond dat het schip moest vertrekken uit de haven en zij zochten met spoed een nieuwe locatie om aan het voertuig te bouwen. 

DRIE WEKEN Inmiddels heeft Kraanen op Twitter bekendgemaakt dat het museum nog drie weken op zijn huidige plaats mag blijven: ,,In overleg met de havenmeester zojuist drie weken extra tijd gegeven aan de Spullenmannen om hun museum te kunnen afbouwen. Dat is het maximale binnen de kaders en verder oprekken gaat niet ivm laden en lossen in de insteekhaven na de bouwvak en geldende APV."

De War is momenteel met flink wat mankracht bezig om het schip in te richten en als deze gereed is moet het als drijvend (Knopjes)museum gaan dienen. ,,Vanaf zondag staat er drie weken lang een ploeg vrijwilligers klaar om het museum in te richten. Dat gaat heel efficiënt als het schip in de buurt ligt. Dan hebben we over een paar weken het Knopjesmuseum terug. Hopen dat we kunnen blijven, dan maken we er het beste wetenschapsmuseum ooit van, met z'n allen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie