Ecstatic Dance Eemklooster
Ecstatic Dance Eemklooster EDA

Ecstatic Dance in de kapel van Eemklooster Amersfoort

2 juni 2023 om 16:58 Lokaal Deel je nieuws

Ecstatic Dance Amersfoort organiseert op woensdagavond 14 juni een blote voeten dansfeest in de kapel van Eemklooster Amersfoort.

Dj IRADI draait in de sfeer van het aloude klooster, gebouwd in 1932, waar het lange tijd diende als meisjesinternaat. Het Eemklooster is vandaag de dag een plek waar mensen samenkomen voor rust én dynamiek en dat belooft de sfeer van de dansavond te worden.

Op de houten vloer, waar vroeger de kerkbankjes stonden, wordt er op blote voeten gedanst. Ecstatic Dance is de meest pure vorm van dansen, overgewaaid uit Hawaii en via California naar Nederland gekomen. In Amersfoort wordt Ecstatic Dance regelmatig in Fluor georganiseerd.

Dansen in stilte

In de kapel wordt er gedanst in volledige stilte, op muziek van de dj na. Praten, fluisteren, het wordt niet toegestaan. Lichaamstaal is de enige taal die spreekt. De avond wordt kort ingeleid door de Amersfoortse dansdocente Sylvia de Boer, waarna twee uur lang puur gedanst wordt. De muziek bouwt zich op naar een extase, vandaar de naam: Ecstatic Dance.

Water, thee en Kombucha

De dansavonden van Ecstatic Dance zijn alcohol- en drugsvrij. Er is onbeperkt water en thee en speciaal voor deze avond is er ook vers gebrouwen kombucha, gemaakt door de Amersfoortse brouwers van Tuur.

Even op een rijtje

- Houten dansvloer van ruim 150 m2

- Splinternieuwe en goede geluidsinstallatie

- Buiten de stad, makkelijk te bereiken via de a28 (en 1,5 km. vanaf Amersfoort Centraal)

- Gratis voldoende parkeerplaatsen

- Magische sfeer

Praktisch

Deur open: 19:15 uur
Introductie: 19:40 uur

Dansen: 20:00 - 22:00 uur

Ticket: 20 euro, exclusief servicekosten, inclusief drinken. Info en tickets via: www.ecstaticdanceamersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie