Impact musical
Impact musical Springplank

Leerlingen Farel College schrijven mee aan tweede akte musical ‘Impact’ over social media- Musical heeft als doel om weerbaarheid en..

4 april 2023 om 15:10 Lokaal Deel je nieuws

De nieuwe theaterproductie ‘Impact’ wordt geschreven en ontwikkeld door Stichting Springplank Theaterproducties in opdracht van het Farel College. “In deze prachtige musical komen drie urgente en actuele onderwerpen samen die bij leerlingen spelen: social media, mentale gezondheid en weerbaarheid”, zegt Koert Baas van het Farel College. Op 11 en 12 april wordt de eerste akte opgevoerd in de aula van het Farel College voor leerlingen van havo 4 en vwo 4. Hun ouders zijn welkom op dinsdagavond 11 april. De tweede akte van de musical is nog niet geschreven. Dat gebeurt aan de hand van de reacties van leerlingen op de voorstelling.

Impact gaat over het gebruik van social media en de mentale gezondheid van jongeren. De cast van deze voorstelling bestaat voornamelijk uit jonge spelers in de leeftijd van 17 tot en met 22 jaar. Leerlingen schrijven een musicalverslag voor hun portfolio. Hierin komt te staan wat hun raakte en in wie en waarom zij zich in die persoon herkennen. Na de uitvoering van de eerste akte gaat de cast met de leerlingen in gesprek over ideeën voor het vervolg van de verhaallijn. Met deze input wordt de tweede akte geschreven. In oktober wordt de complete voorstelling opgevoerd in theater De Flint voor alle bovenbouwleerlingen.

Korte verhaallijn ‘Impact’

Bibi is met haar bijzondere taartrecepten inmiddels een bekend vlogster op YouTube en heeft veel abonnees. Ondanks een instabiele thuissituatie met ruzies tussen haar ouders en de druk van haar studie probeert Bibi dagelijks te blijven vloggen wat een immense druk op haar schouders legt. Isa is een fanatiek sportster die zich juist verzet tegen alle hectiek op social media, mede omdat het haar maar niet lukt succesvol te zijn op Instagram. Dit legt bij haar juist een druk op haar schouders. Ook andere vrienden en vriendinnen zijn, in tegenstelling tot Isa, erg actief met likes en volgers en delen alles op Insta, TikTok en Snapchat. Alle posts en comments zorgen bij haar voor een haat-liefde verhouding met social media. Is zij de enige die deze onzekerheid voelt? En wat doet dit met hun vriendschappen?

Springplank

Stichting Springplank Theaterproducties heeft als doel om bij te dragen aan de sociale en culturele ontwikkeling van jongeren uit de regio Amersfoort. Hiervoor ontwikkelen ze educatieve muziektheaterproducties met als onderwerp maatschappelijke actuele thema’s. De samenwerking tussen het Farel College en Sprinkplank Theaterproducties heeft als doel om jongeren bewust te maken van de impact van het gebruik van social media. Door de leerlingen ook invloed te geven op de verhaallijn in de tweede akte, hopen de school en de makers bewustwording te creëren over de mooie en minder mooie kanten van social media.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie