Afbeelding
Matchpoint Amersfoort

Feestelijke afsluiting 'Kraailandhof Schoon'

3 juli 2018 om 15:18 lokaal

AMERSFOORT Met de onthulling van een zingende prullenbak onderstreepte wethouder Hans Buijtelaar afgelopen donderdag, dat het Hooglandse winkelcentrum Kraailandhof weer helemaal schoon is. Het was de feestelijke afsluiting van een maandenlange  schoonmaakactie door onder andere studenten van MBO Amersfoort, leerlingen van OBS De Bieshaar en Basisschool De Biezen. Stichting Nederland Schoon overhandigde bovendien een aantal peukenpalen en de nieuwste prullenbakken aan de voorzitter van de winkeliersvereniging Kraailandhof.


Kraailandhof Schoon is onderdeel van het project Keischoon033, een initiatief van Matchpoint Zinvol zaken doen en gemeente Amersfoort. Keischoon033 wil jeugd bewust maken van de overlast van zwerfafval en ze stimuleren mee te helpen opruimen. Om hun gedrag positief te veranderen, organiseerde Matchpoint het afgelopen schooljaar diverse events in Hoogland.

INTERVIEWS Om het zwerfafval in winkelcentrum Kraailandhof te verminderen, voerden de leerlingen van de opleiding Handhaving Toezicht en Veiligheid (HTV) van MBO Amersfoort eerst een nulmeting uit. Ook interviewden zij winkeliers, winkelend publiek en bewoners over zwerfafval. Aan de hand van de resultaten namen winkeliers en gemeente maatregelen tegen zwerfafval. Zo is de bestrating van het winkelcentrum grondig gereinigd en zijn kauwgomresten verwijderd. Om de straten schoon te houden, kunnen mensen voortaan kauwgom deponeren in speciale bakken, zogenaamde Gumbuddies. 

In de Albert Heijn is nog tot 5 juli een tentoonstelling te zien met kunst van zwerfafval, gemaakt door kinderen van OBS De Bieshaar. Zij hebben van kunstenares Evelien Kooloos geleerd hoe je van zwerfafval objecten kan maken.

Naast Kraailandhof Hoogland zijn, met behulp van Keischoon033, eerder ook het Stationsplein, Eemplein, winkelcentrum Emiclaer en winkelcentrum Vathorst grondig schoongemaakt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie