Afbeelding
Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden

Kringloop Amersfoort wint Leerbedrijf 2018Award

14 juni 2018 om 16:47 lokaal

AMERSFOORT Onder daverend applaus en met een staande ovatie werd woensdagavond in de Stadschouwburg in Utrecht tijdens het Uitblinkersgala van ROC-Midden Nederland Stichting Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden uitgeroepen tot Leerbedrijf van 2018.

Op het podium stonden de vijf door ROC-MN genomineerde leerbedrijven: RABO-bank Centraal Utrecht, Amerpoort , Meander Medisch Centrum, Sportivate en Kringloop Amersfoort, dat dus de winnaar werd. Directeur Mieke Bleij en Teun Rook, begeleider werkplekleren en praktijkopleider stage, namen voor het kringloopcentrum de plaquette en een 'doorgeefcheque' van 2500 euro in ontvangst. ,,We bedanken iedereen die zo enthousiast op ons gestemd heeft en zijn echt supertrots."

WERKERVARING Voor de opleiding Servicemedewerker van de afdeling Dienstverlening Amersfoort van het ROC-Midden Nederland biedt Kringloop Amersfoort werkplekleren aan: Studenten doen onder begeleiding van een docent werkervaring op binnen het leerbedrijf. Elke dinsdag krijgt een hele klas de gelegenheid om mee te helpen in de organisatie van Kringloop Amersfoort. De werkzaamheden zijn zeer divers en de studenten rouleren over de verschillende afdelingen. Zo doen zij ervaring op binnen een bedrijf en werken aan de juiste beroepshouding.

INNOVATIEF ,,Deze vorm van onderwijs is innovatief! Studenten oefenen de vaardigheden die zij op school leren direct in de praktijk'', aldus Wim Schouten en Wout van der Veen van ROC-MN afdeling Dienstverlening Amersfoort. Ze zijn erg enthousiast over de samenwerking: ,,De kringloop in Amersfoort is een goed georganiseerd bedrijf en de begeleiding is echt uitstekend! Medewerkers zijn bevlogen en betrokken. Zij verdelen samen met de aanwezige docent de klussen en coachen de studenten. Op elke afdeling is een persoon die de desbetreffende student begeleiding geeft en aanstuurt. De begeleiders zijn sociaal en begripvol, maar soms ook streng en duidelijk. Studenten worden positief benaderd met tops en tips. Kortom, een ideale omgeving voor studenten op niveau 2."

BIJDRAGE Mieke Bleij: ,,De Kringloop in Amersfoort vervult een belangrijke maatschappelijke rol. Mensen krijgen bij ons echt de kans om te leren werken en een bijdrage te leveren. Vanuit het principe Werken en Leren krijgen jaarlijks ruim 400 mensen de ruimte om zich te ontwikkelen in een veilige en afwisselende omgeving.Wij bieden die kansen niet alleen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook aan studenten op alle niveau's, zoals bijvoorbeeld deze MBO-opleiding van ROC-MN."

Het kringloopcentrum is nog in beraad over de bestemming voor de 2500 euo doorgeefcheque. ,,Maar wat wel vast staat is dat het lokaal en sociaal zal worden besteed.''

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie