Volle zaal
Volle zaal Walter Gerritsen

Eerste StadsringCafé met enthousiast publiek

6 februari 2022 om 13:31 Lokaal Deel je nieuws

De autoluwe Stadsring in Amersfoort staat sinds 2021 goed op de agenda van politiek, ambtenaren, ondernemers en bewoners. Wat zijn de kansen, wat kan het ons brengen en hoe bereiken we dat?

In 2022 plannen we als Burgerinitiatief Van Ring naar Park (www.vanringnaarpark.nl) een aantal StadsringCafé’s ter uitwerking van onze plannen, ter verbreding van ons netwerk en om gezamenlijk onze kennis te verdiepen.

Tijdens het drukbezochte eerste StadsringCafé van 5 februari jl, konden lessen geleerd worden van Dick Buursink. Dick was als wethouder verantwoordelijk voor het autoluw maken van de Enschedese Stadsboulevard. Het heeft Enschede, een vanouds zeer arme textielstad, veel gebracht. Buursink weerstond de weerstand van burgers en ondernemers tegen de plannen en zette door om zijn ambitie van een leefbare stad te verwerkelijken. De stad profiteert inmiddels alweer enige decennia van de positieve gevolgen. De binnenstad wordt beter bediend doordat doorgaand verkeer over andere wegen wordt geleid. De filedruk is afgenomen en er is veel meer ruimte ontstaan voor groen, leefbaarheid en ontmoeting, én voor de bouwopgave die de stad heeft. De woon- en omgevingskwaliteit zijn sterk verbeterd.

Hoewel Buursink de koudwatervrees van burgers en bestuurders zei te begrijpen, benadrukte hij dat het de stad veel heeft opgeleverd en dat geen Enschedeër zich nog kan voorstellen dat het verkeer ooit zó dicht bij het centrum over de Stadsboulevard denderde. Bereikbaarheid voor bezoekers is geregeld door ruime parkeergarages, goede fietsvoorzieningen en openbaar vervoer. In de praktijk blijken veel Enschedeërs, evenals mensen van buiten, eerder naar het centrum te lopen of de fiets te pakken.

Dick Buursink presenteert
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie