AutoMaatje: Nu vervoersdienst voor heel Amersfoort

12 oktober 2021 om 09:30 Lokaal Deel je nieuws

In Nederland zitten één miljoen mensen gedwongen achter de geraniums. Zij komen hun huis niet uit omdat ze slecht ter been zijn of geen vervoer hebben. Gelukkig zijn er ook veel mensen die iets voor een ander willen doen. ANWB AutoMaatje brengt deze mensen samen. 

AutoMaatje is twee jaar geleden gestart in Hoogland en Kattenbroek. Inmiddels is het mogelijk om in heel Amersfoort gebruik te maken van AutoMaatje.

Kleine onkostenvergoeding.

ANWB AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto.

AutoMaatje een aanvulling is op de bestaande vervoersvoorzieningen. Het principe is dat vrijwilligers met hun eigen auto mensen ophalen en zo nodig weer terugbrengen tegen een onkostenvergoeding van € 0,30 per door de chauffeur gereden kilometer.

De chauffeur is er ook om mensen te begeleiden en eventueel mee te gaan wanneer daar behoefte aan is. Bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, een tuincentrum of winkel. De enige voorwaarden zijn dat de deelnemers een WA-verzekering hebben en twee dagen voor de rit telefonisch doorgeven waar, wanneer en hoe laat ze ergens naartoe willen. Tevens willen de chauffeurs graag weten of de deelnemers weer opgehaald moeten worden. 

Chauffeurs en Matchmakers gezocht

Natuurlijk kan een dergelijk initiatief niet zonder vrijwilligers. Daarom zoek AutoMaatje Amersfoort door heel Amersfoort -in alle wijken – chauffeurs en matchmakers. 

De matchmaker is degene die de telefoon aanneemt, de intake verzorgt en de rit aan een chauffeur koppelt. Een matchmaker heeft één ochtend in de veertiendagen dienst. Daarbij maakt men gebruik van eenvoudige software die speciaal voor dit doel is ontwikkeld. 

Naast extra matchmakers zijn er ook chauffeurs nodig. Het is van belang dat uit alle wijken chauffeurs meedoen aan deze mobiliteitsdienst. Daardoor kunnen we deelnemers koppelen aan chauffeurs uit hun eigen wijk. Makkelijk voor de chauffeur en prettiger voor de deelnemer.

Aanmelden als matchmaker of als chauffeur kan via de site van AutoMaatje Amersfoort: https://www.automaatje-amersfoort.nl of telefonisch: 06 537 007 84 of 06 57 91 81 96

Rit aanvragen

Het aanvragen van een rit kan van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur op het nummer 06 537 007 84. Er is geen lidmaatschap of inschrijfgeld aan verbonden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie