De voetballers enthousiast na hun toernooidag.
De voetballers enthousiast na hun toernooidag. CJVV, Lonneke Lavrijssen

CJVV Life Goals evenement brengt mensen in beweging

19 april 2018 om 15:35 lokaal Deel je nieuws

“Ik vind het heel fijn om hier bij CJVV te zijn. Dit is voor mij een warme plek, ik kom hier graag.” Aldus één van de deelnemers aan het CJVV Life Goals Amersfoort evenement. Coördinator Lonneke Lavrijssen brengt met CJVV Life Goals mensen in beweging die anders niet in beweging zouden komen. Dat zijn ook vaak de mensen die uit zichzelf niet zomaar aansluiting bij een sportclub zouden zoeken.

 

Het project CJVV Life Goals is een samenwerkingsverband van zorgorganisaties Kwintes, Leger des Heils, GGZ Centraal en CJVV. Ook Sportivate en de buurtsportcoach zijn aangesloten. Elke week komen zo’n 60 mensen via deze en andere instellingen naar CJVV om daar onder begeleiding van gecertificeerde sportcoaches lekker te sporten. Inmiddels heeft het sportaanbod zich aanzienlijk uitgebreid. Naast voetbal kun je er ook kickboksen, wandelen, jeu de boules, tafeltennis en volleybal doen.

 

Afgelopen maandag 16 april was er een voetbaltoernooi met sport clinics georganiseerd. Bijna alle deelnemers aan het CJVV Life Goals Amersfoort project en andere geïnteresseerden waren naar Sportpark Vermeerkwartier gekomen voor het voetbaltoernooi of voor de clinics. “Er zit duidelijk groei in” zegt Lonneke Lavrijssen terwijl zij uitkijkt over de velden. “Aan het voetbaltoernooi van vorig jaar namen nog 5 teams deel. Nu hebben we 8 teams en 6 sport clinics. Ongeveer 80 mensen die lekker bewegen en anderen ontmoeten. Met aansluitend een lekker hapje eten.”

 

Voor Jacqueline* is Life Goals een uitkomst. “Het is een stok achter de deur om de deur uit te gaan. Ik ben de laatste maanden echt fitter geworden. Daarnaast ontmoet je veel andere mensen, legt nieuwe sociale contacten. In deze groep accepteert en respecteert iedereen elkaar. Dat is er mooi aan. Je gaat er minder van nadenken.” Snel rent Jacqueline weer naar het veld, haar volgende wedstrijdje gaat van start.

 

* Naam in verband met privacy gefingeerd.

De dag wordt met een heerlijke gezamenlijke maaltijd afgesloten
Clinic Tafeltennis
Clinic Kickboksen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie