De Sieraden van Regina
De Sieraden van Regina n.v.t.

Kleurrijke expositie in het parochiecentrum "De Pastorie"

5 april 2018 om 20:03 lokaal Deel je nieuws

In de maanden april en mei exposeren er maar liefst 3 personen hun werk in de Pastorie van de Sint Martinuskerk in Hoogland. Ad Tolboom laat aan de wanden zijn surrealistische schilderijen zien, Hannie Hörters gebruikt de sokkels om haar keramiek ten toon te stellen en in de vitrine zien wij de sieraden in glasfusie techniek van Regina Jongma.
De 79 jarige Ad Tolboom tekent en schildert al vanaf vroege jeugd. Hij haalde een akte tekenen en volgende vele cursussen. Ad is als kunstenaar opgenomen in het jaarboek kunstenaars van de Nederlandse Associatie voor Beeldende Kunstenaars. In 2014 werd er ter gelegenheid van zijn 75 ste verjaardag een boek en een film over zijn creatieve leven gemaakt. Het liefst haalt Ad een onderwerp uit de natuur, laat dan zijn fantasie de vrije loop en ontstaat er een surrealistisch aandoend schilderij. Tevens schildert hij realistisch werk over oud Amersfoort. Ad werkt met olie-of acrylverf.
Regina Jongma kwam op haar geliefde Terschelling een advertentie tegen over een workshop glasfusen. Dit leek Regina wel wat. Door haar lichamelijke handicap werd het een uitdaging die goed uitpakte. Tijdens die workshop werd zij geraakt door het glas, wat mooi , kleurrijk en breekbaar is. Na veel oefenen en de aanschaf van een eigen oventje begon de zoektocht naar het werken met glas. Met de hulp van een glazenier die tips gaf heeft zij inmiddels al vele sieraden gemaakt. Vooral klein maar ook groot.
Hannie Hörters heeft evenals Ad de prachtige leeftijd van 79 jaar. Na een hersenbloeding kwam zij in het revalidatiecentrum in aanraking met keramiek. Eenmaal uit revalidatie en weer thuis in Amersfoort ging zij wekelijks in een vaste groep naar keramiekles onder deskundige begeleiding. Met veel plezier werkt zij aan haar kleurrijke objecten die in de Pastorie te zien zijn.
De officiële opening van deze expositie is op vrijdagavond 13 april om 20.00 uur. Tijdens de opening zal Regina een demonstratie geven over het glasfusen.
U bent van harte welkom in de Pastorie om deze expositie te komen bekijken. De gastvrouwen zijn aanwezig van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Als u op de koperen bel drukt doen zij voor u open. Het adres is Kerklaan 22 te Hoogland.

Het schilderij Pechmuis van Ad Tolboom
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie