Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Amersfoort publiceert raadsinformatie in applicatie

lokaal

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort doet mee met het project Open Raadsinformatie en daardoor stelt men al haar raadsinformatie beschikbaar voor geïnteresseerden. De eerste app die hier gebruik van maakt, WaarOverheid, is op 22 februari gelanceerd.

Net als ruim honderd andere gemeenten in Nederland, stelt Amersfoort haar raadsinformatie beschikbaar als open data. Open Raadsinformatie is het project waarmee gemeenten alle documenten van de gemeenteraad – besluiten, agenda's, moties, amendementen en beleidsstukken – eenvoudig en collectief toegankelijk maken. Deze data zijn daarmee beschikbaar voor toepassingen, zoals apps. 

Door het openbaar stellen van de informatie kunnen geïnteresseerden laagdrempelig nagaan wat er in de gemeenten speelt rond een bepaald thema. Landelijk, regionaal, per gemeente of zelfs per wijk. Momenteel was de raadsinformatie al wel openbaar, maar uitsluitend per gemeente en vaak moeilijk te vinden. 

Op de applicatie 'WaarOverheid' -die op 22 februari is gelanceerd- kunnen belangstellenden nu de informatie vinden. Behalve de open raadsdata op de website van Open Raadsinformatie, publiceert de gemeente Amersfoort allerlei open data op www.amersfoort.dataplatform.nl. Amersfoort trekt daarin met een groot aantal gemeenten op.

advertentie