Afbeelding
Dierenpark Amersfoort

Leeuwinnen Dierenpark trappen halve finale vrouwenvoetbal af

3 juli 2019 om 10:05 lokaal

AMERSFOORT Vanavond staan de Oranje leeuwinnen in de halve finale tijdens het WK Voetbal, maar ook de leeuwinnen in DierenPark Amersfoort kunnen er wat van. ,,Wij gaven onze twee vrouwtjesleeuwen een voetbal om de wedstrijd mee af te trappen", vertelt dierverzorger Rob Holterman.

In de voetbal zat lekkers verstopt. ,,Onze leeuwinnen houden van een eerlijk spel, dus daarom kregen zij allebei hun eigen bal", laat Rob weten. ,,Wij geven onze dieren vaak nieuwe dingen, zoals een stuk touw of een bal. Daar worden zij nieuwsgierig van én zij leren creatief om te gaan met hun vondst. Door eten in de bal te stoppen moeten zij hun best blijven doen voor hun voedsel."

De voetbal werd al snel aan stukken gescheurd door de vrouwtjesleeuwen in DierenPark Amersfoort om het vlees te verorberen. ,,Het echte voetballen kunnen we beter aan de Oranjeleeuwinnen overlaten", aldus de dierverzorger. ,,Toch zijn leeuwinnen echte teamsporters: in de natuur gaan zij vaak samen op jacht en zij zijn erg goed op elkaar ingespeeld als zij in de aanval gaan. Hopelijk zetten de Nederlandse dames vanavond net als onze leeuwinnen hun tanden erin, op naar een plekje in de finale."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie