Mahmut Lišnjic, Enisa Lišnjic en Tarik Basic doen mee aan de 24 uur Challenge.
Mahmut Lišnjic, Enisa Lišnjic en Tarik Basic doen mee aan de 24 uur Challenge. Altis

Altis en Pax Kinderhulp in actie voor kinderen Bosnië

7 juli 2019 om 07:07 lokaal

AMERSFOORT Atletiekvereniging Altis en Pax Kinderhulp Amersfoort organiseren op zaterdag 14 en zondag 15 september een sponsorloop onder de noemer '24 uur Challenge'. Naast de loop zijn er dat weekend 24 uur lang veel activiteiten op en rondom de atletiekbaan Schothorst. De opbrengst van het weekend is voor 'Het Nest' in Zenica (Bosnië), een inloophuis voor kinderen uit probleemgezinnen.

Aan de sponsorloop doen ook Mahmut Lišnjic, Enisa Lišnjic en Tarik Basic mee. Alle drie hebben ze een groot gedeelte van hun jeugd in het Nest doorgebracht en zijn daardoor vrienden geworden. In september komen zij naar Amersfoort om aan de 24 uur Challenge deel te nemen. De 24 uur Challenge is een initiatief van Pax Kinderhulp Amersfoort: ,,De gevolgen van de oorlog in voormalig Joegoslavië zijn nog dagelijks merkbaar. De werkeloosheid in Bosnië is enorm en een kwart van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Gelukkig is in Zenica het inloophuis het 'Nest'; waar veel kinderen aan deze ellende kunnen ontsnappen. Enthousiaste vrijwilligers vangen de kinderen daar zes dagen per week op", aldus voorzitter Alfons Hurenkamp van Pax Kinderhulp Amersfoort.

Tijdens de 24 uur Challenge staat de sponsorloop centraal en echt iedereen kan meedoen. ,,Het is een prestatieloop. In principe voor teams bestaande uit tien mannen of vrouwen. Zij verdelen zelf onderling hoe ze de 24 uur volmaken. Heb je geen team maar wil je wel graag mee doen schrijf je dan ook in. Wij helpen bij het samenstellen van een groep ", zegt Gert Koudijs, voorzitter van Altis. Deelnemers wordt wel gevraagd om sponsors te werven zodat hun sportieve inzet bijdraagt aan het in standhouden van Het Nest.

ALL-INCLUSIVE Maar volgens Koudijs staat daar ook wat tegenover: ,,We staan garant voor een goede opvang en verzorging van de lopers. Zo komt er een camping waar ze tussen de rondes door kunnen uitrusten en we zorgen natuurlijk voor goede catering. Verder is er 24 uur lang van alles te beleven op en rond de atletiekbaan, zoals een lichtjesloop voor kinderen, een meerkamp, muziek, optredens en een spetterende finale." Hurenkamp sluit zich daar graag bij aan: ,,We hebben in de loop der jaren al verschillende activiteiten georganiseerd en geld opgehaald voor Het Nest. Deze samenwerking met Altis is uniek en het belooft een fantastisch evenement te worden."

OPROEP VERENIGINGEN De SRO verleent medewerking door de accommodatie gratis ter beschikking te stellen. Koudijs nodigt ook alle Amersfoortse (sport)verenigingen en instellingen uit om zich dat weekend op een Open Podium te presenteren, met bijvoorbeeld clinics, demonstraties, open lessen en presentaties. ,,Laten we samenwerken en van dit evenement een groot succes maken. Voor de kinderen van Het Nest die onze steun zo hard nodig hebben."

INSCHRIJVEN Individuen en teams kunnen zich inschrijven via www.24uurchallenge.nl. Verenigingen die demonstraties willen geven op het Open Podium kunnen zich aanmelden via 24uur@altis.nl.

Paul Nolens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie