Afbeelding
Jeroen van der Veer

Magneetvissers in protest tegen verbod op hun hobby

2 juli 2019 om 13:09 lokaal

AMERSFOORT Magneetvissers betreuren het aankomend besluit om hun hobby te verbieden in de binnenstad en als protest gaan zij bloemen neerleggen bij de Koppelpoort. Naast Amersfoorters zullen er ook enkele Youtubers aanwezig zijn. ,,Het wordt geen demonstratie, maar we willen een signaal afgeven."

Jeroen van der Veer

In de afgelopen periode hebben magneetvissers bij de Koppelpoort meermaals een explosief naar boven gehaald. Levensgevaarlijk vindt de gemeente Amersfoort en daarom wordt dinsdagavond hoogstwaarschijnlijk in de gemeenteraad besloten dat magneetvissen in de binnenstad niet meer mag.

De hobbyisten zijn het hier niet mee eens en gaan in protest. Zij vinden dat de gemeente Amersfoort moet zorgen voor schonere wateren. Eerder werd een petitie gestart, die ruim 500 keer werd ondertekend. Aanstaande donderdag volgt om 19.00 uur een tweede actie; er zullen bloemen worden neergelegd bij De Koppelpoort om een signaal af te geven. 

De actie is op touw gezet door Daan Staal (39 jaar) en Glenn van den Brakel. Ondanks dat zij niet uit Amersfoort komen, komen zij toch naar de Keistad om actie te voeren. Staal: ,,Dit kan het begin van het einde zijn en dat willen wij voorkomen. Als Amersfoort een verbod aankondigt, volgen vast andere steden ook. Natuurlijk begrijp ik dat het gevaarlijk kán zijn, maar we weten echt wel wat wij doen. Bij het opvissen van een mogelijk explosief is het algemeen bekend dat je deze weer rustig in het water moet laten zakken. In Amersfoort gaan we met z'n allen een bloemetje neerleggen om de gemeente 'te bedanken'. Er wordt die avond niet gevist."

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie