groene munt
groene munt onbekend

Op slag genezen na anafylactische shock

lokaal Deel je nieuws

Kortgeleden ben ik op zo spectaculaire wijze van een doodenge anafylactische shock afgeholpen, dat ik dat hier in de krant wil vertellen. De vrouw die me genezen heeft, krijgt heel veel tegenwerking, omdat ze dingen weet die artsen niet weten. Die zetten haar overal voor schut, terwijl zij met heel veel ziektes geen raad weten en mw. Sophia Vassiliou wel. Ze woont in Friesland, maar ikzelf woon vlakbij Amersfoort en ontvang deze krant. Het is belangrijk dat zij de aandacht en het respect ontvangt dat zij verdient.

Door de ziekte van Crohn had ik last van een aantal allergieën. Op een dag kreeg ik plotseling een anafylactische shock. Wat het precies was, is moeilijk vast te stellen, want zodra ik bij Sophia kwam, had ze me er in één consult van bevrijd. De nieuwe allergie was die dag voor het eerst komen opzetten en ik was ontzettend benauwd. Mijn maag en darmen deden zo'n pijn dat ik niet kon staan. Ik had het al jaren, maar dacht dat het een chronische verkoudheid was. Sophia Vassiliou gaf me een paar watjes met pepermuntolie om tegen mijn neus te houden en een kop thee en toen was ik al gauw minder benauwd.

De allergie is genezen en dat is gebeurd omdat Sophia niet de artsen volgt, maar de man in het hiernamaals die haar helpt. Hij weet alles en dat is veel meer dan welke arts ook. Niemand op de hele wereld kan je vertellen dat je vitamine B12 te hoog staat bij 300 pmol/l, maar Sophia weet dat wel. De mijne stond rond de 350 en die heeft ze met energetisch werk en voedingsadviezen omlaag gekregen naar 273. Toen was de allergie op slag verdwenen én mijn vitamine B12 staat na weken nog altijd beneden de 275.

Nu mijn vitamine B12-gehalte lager staat, voel ik me veel minder opgeblazen dan eerder. De ziekte van Crohn is na nog een paar behandelingen ook genezen. Alleen de huidallergie is er nog. Volgens Sophia heeft die een andere oorzaak die we nu zoeken. De kennis die déze vrouw heeft, is weergaloos. Ze heeft mijn leven gered en weet ook hoe ze in crisissituaties moet handelen. Mijn MDL-arts stond stomverbaasd, toen hij zag dat ik genezen was. "Dat is nog nooit gebeurd", zei hij.

Toch weigerde hij van mij aan te nemen dat ik deze anafylactische reactie overleefd heb, omdat Sophia Vassiliou mijn vitamine B12 omlaag hielp. Deze arts heeft mijn ziekte eerder verergerd dan verbeterd. Bovendien kostte het me 5 jaar om een diagnose te krijgen, terwijl Sophia in veel gevallen gelijk weet wat je hebt.

advertentie
advertentie