Afbeelding
Roel Hemkes

'Lege' Valleilijn-treinen rijden gewoon op dag van ov-staking

lokaal

AMERSFOORT De Valleilijn tussen Amersfoort, Barneveld en Ede-Wageningen heeft tot op heden geen last van de landelijke ov-staking. De treinen rijden vooralsnog volgens de dienstregeling.

Vervoerder Connexxion durft nog niet met zekerheid te zeggen of dit deze hele stakingsdag het geval zal zijn. ,,Het is een beetje 'tricky' om daar nu uitspraken over te doen", aldus woordvoerder Herman de Gooijer. ,,Het is afhankelijk of de machinisten willen rijden. Gisteren kregen we de berichten dat ze dat wel willen. En tot op heden gebeurt dat ook."

[VERLOOP] Hoe de dag voor de Valleilijn verder verloopt, is afhankelijk van de aanwezigheid van de verkeersleiding. ,,We hebben er geen zicht op of dat de hele dag het geval zal zijn", zegt De Gooijer. ,,Maar we rijden nog. Dat vinden we fijn, maar vooral voor de reizigers is dat goed nieuws natuurlijk. Hen wil ik wel blijven adviseren om onze website www.connexxion.nl/staking in de gaten te houden; daarop staat onze meest recente informatie."

[NS] De NS raadt reizigers aan vandaag niet met de trein te reizen. ,,We kunnen niet aangeven welke treinen wel en welke treinen niet rijden en adviseren u daarom niet met de trein te reizen", aldus de NS. Vanaf station Amersfoort reden dinsdagochtend geen NS-treinen. De hele dag nog zal het treinverkeer zeer beperkt zijn. ,,Uiteraard proberen we waar mogelijk enkele treinen te rijden, maar het zal erg onvoorspelbaar zijn."

advertentie