Afbeelding
Monique Westendorp

Nieuw: Swim to Fight Cancer in de Eem

lokaal

AMERSFOORT Een groep betrokken en enthousiaste Amersfoortse vrijwilligers houdt zondag 8 september voor het eerst het event Swim to Fight Cancer in Amersfoort. 

Sinds enkele jaren worden in diverse steden in Nederland Swim to Fight Cancer zwemevenementen georganiseerd. Amersfoort als de zwemstad van Nederland kan hier niet bij ontbreken en het bestuur zet dan ook alles op alles om dit mooie initiatief in Amersfoort op de kaart te zetten. Op 8 september zwemt jong en oud, naar verwachting vijfhonderd deelnemers, voor het goede doel. Alle donaties die voor Stichting Fight cancer worden opgehaald gaan via KWF volledig naar kankeronderzoek. Dit is en blijft noodzakelijk want kanker is nog steeds doodsoorzaak nummer 1 in Nederland.

Swim to Fight Cancer Amersfoort wil zoveel mogelijk Amersfoorters en inwoners van de omliggende gemeenten de mogelijkheid bieden samen een vuist te maken tegen kanker. Het doel is om onmacht en verdriet om te zetten in kracht én samen in actie te komen voor dierbaren die zijn overleden, die momenteel de diagnose kanker hebben of hebben gehad. Door mee te zwemmen met Swim to Fight Cancer Amersfoort kunnen de deelnemers zich laten sponsoren door vrienden en familieleden. ,,Zo hopen we met alle zwemmers het streefbedrag van 250.000 euro op te kunnen halen", schrijven de organisatoren. De kosten van het evenement worden bekostigd uit de inschrijfgelden van deelnemers en enthousiaste sponsoren en leveranciers. In 2018 bedroeg het totaalbedrag dat door alle steden bij elkaar opgehaald was door Swim to Fight Cancer ruim 1,8 miljoen euro. Dignitas Group en EG Group hebben zich inmiddels als eerste hoofdsponsoren verbonden aan Swim to Fight Cancer Amersfoort.

[JONG EN OUD] Voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar is er de Junior Swim met een zwemafstand van 500 meter. Voor volwassenen bedraagt de afstand 2 kilometer. De start vindt plaats iets voorbij de Koppelpoort ter hoogte van het Eemplein in de Eem. De 2 kilometer zwemt voorbij de Kwekersbrug en keert ter hoogte van de Jachthaven de Stuw om. Die dag zal de Eem tussen bepaalde tijden afgesloten zijn voor vaart. Natuurlijk is er aandacht op het zwemparcours van veiligheidsinstanties zoals de reddingsbrigade, EHBO, verkeersregelaars en vrijwillige toezichthouders. Rond het parcours is veel ruimte voor publiek die de zwemmers kunnen aanmoedigen. 

[WATER GETEST] Eerder deze maand hebben jongens en meisjes van zwemvereniging ZPC Amersfoort het zwemwater al getest. Gezamenlijk sprongen ze van de brug Het Sasje af, de Eem in. Uiteraard zijn zij van de partij en zwemmen ze mee op 8 september aanstaande.

Meezwemmen, geld doneren of meehelpen als vrijwilliger kan via www.swimtofightcancer.nl/amersfoort. Zwemmen kan op individuele basis of in teamverband. Ook is er ruimte voor bedrijventeams, waarvan de eerste teams zich inmiddels al hebben aangemeld.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie