Afbeelding
Roos Koole / ANP

Lyvore stelt onderzoek in naar klacht cliënt

26 februari 2019 om 16:39 lokaal

AMERSFOORT Vorige week heeft een cliënt van Lyvore een zorgmedewerker beschuldigd van mishandeling. Daar berichtte De Telegraaf maandag over. Lyvore schakelt naar eigen zeggen nu een commissie van externe specialisten in om hier onderzoek naar te doen. ,,Vooralsnog is er geen enkele aanleiding, noch bewijs, om aan te nemen dat betrokken medewerker de cliënt heeft mishandeld."

De cliënt, die inmiddels 18 jaar woont op een van de locaties van Lyvore in Amersfoort, heeft een medewerker beschuldigd van mishandeling. De familie heeft contact opgenomen met verschillende media, waardoor de vermeende mishandeling in het nieuws is gekomen. ,,Als directie van Lyvore vinden we het van groot belang dat de juiste feiten naar buiten worden gebracht. Tegelijkertijd neemt Lyvore de privacywetgeving in acht en communiceert geen persoonlijke informatie over cliënten. De directie van Lyvore neemt een dergelijke beschuldiging uitermate serieus. Lyvore stelt direct een onderzoek in door een commissie van externe specialisten, bestaande uit een arts, verpleegkundige en procesbegeleider", schrfijt het bedrijf in een persbericht.

,,Binnen het betreffende zorgteam zijn vanaf de melding direct adequate acties ondernomen. De collega die als eerste door de cliënt op de hoogte werd gebracht van de gebeurtenis, heeft de dienstdoende arts ingeschakeld. Zij constateerde lokale pijn, echter geen blijk van mishandeling. Er is op dit moment geen aanleiding, noch bewijs, om aan te nemen dat betrokken medewerker de cliënt heeft mishandeld. Onze eerste aandacht en zorg gaat uit naar de betrokken cliënt. Wij stellen alles in het werk deze cliënt zo goed mogelijke zorg te bieden. De betrokken medewerker werkt nu op een andere locatie. We denken dat dit beter is voor alle betrokkenen. Tevens proberen wij te voorkomen dat de medewerker die vooralsnog onschuldig is, wordt geschaad."

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie