Afbeelding
Jeroen van der Veer

Man valt flatbewoner aan met groot hakmes

26 februari 2019 om 11:58 lokaal

AMERSFOORT De grote onrust bij de 'probleemflat' op de Paladijneweg is nog altijd niet voorbij. In de nacht van maandag op dinsdag is een bewoner aangevallen door een man die op dat moment een groot hakmes bij zich had. 

Jeroen van der Veer

Het incident heeft opnieuw tot flinke onrust geleid bij de bewoners. Maandagavond rond de klok van 00.00 uur werd een bewoner opgewacht door een man met een boksbeugel en een groot hakmes. De politie werd ingeschakeld en arresteerde de verdachte. ,,Er is inderdaad iemand aangevallen met een groot mes, wat lijkt op een zwaard", laat de politie weten. ,,Er wordt aangifte gedaan van mishandeling en wij hebben een persoon aangehouden."

Al langer lopen de gemoederen hoog op bij de flat. Zo ging de burgemeester eerder al langs nadat een van de bewoners zijn eigen appartement in brand stak. Bewoners hebben naar eigen zeggen al ruim twee jaar last van verwarde buren die dag en nacht voor overlast zorgen. Woningcorporatie Portaal en gemeente beloofden oplossingen, maar volgens bewoners is er nog niets veranderd. Sommigen hebben besloten te verhuizen, omdat ze de situatie niet langer aankunnen.

Na het incident van maandagavond is voor de bewoners opnieuw de maat vol. Zij zeggen actie te ondernemen en opnieuw naar de burgemeester te stappen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie