Afbeelding
BDU Media

De vijf best bekeken video's van De Stad Amersfoort dit jaar

26 december 2018 om 08:52 lokaal

AMERSFOORT Aan het eind van ieder jaar is het tijd voor terugblikken, overzichten en lijstjes. Daar doet de redactie van De Stad Amersfoort graag aan mee. Deze keer met een top-5 van best bekeken nieuwsvideo's van het afgelopen jaar.

Op de eerste plaats (video boven) vreemd genoeg de video waarin het minste gebeurt. Een politiehelikopter stijgt weer op na een landing op de rotonde van het Eemplein. Het ging niet om een calamiteit deze eerste Pinksterdag, maar om de overdracht van gegevens tussen agenten. (Video: Jeroen van der Veer).

De tweede best bekeken video is de blind audition van de Amersfoortse Iris Noëlle Lengkeek in The Voice of Holland. De 22-jarige overtuigde de jury op spectaculaire wijze en daarbij liet ze meerdere coaches huilen door haar emotionele verhaal en het gevoelige nummer. (Video: The Voice of Holland/YouTube).

Een enorme vlammenzee bij Sporthal Schuilenburg begin mei was derde best bekeken video dit jaar. Rond de klok van 2.00 uur kreeg de brandweer de eerste melding van een gebouwbrand en op dat moment kwamen de vlammen al metershoog uit de zaal. (Video: AS Media).

Op Koningsdag (dossier) komt koning Willem Alexander zijn verjaardag vieren in Amersfoort. Samen met zijn familie zal hij zaterdag 27 april 2019 een route door de binnenstad bewandelen. De vierde video met de aankondiging van burgemeester Lucas Bolsius ('fantastisch nieuws voor Amersfoort, Hoogland, Hooglanderveen en de regio') werd goed bekeken. (Video: gemeente Amersfoort).

Er werd twintig jaar over gesproken, vier jaar gebouwd en in april was het moment dan eindelijk daar; sport- en zwemcomplex Amerena werd officieel geopend. Deze vijfde geeft een impressie van de openingshandelingen. Minister Bruno Bruins en paralympische sporter Thijs van Hofweegen deden de officiële opening, terwijl kartrekkers burgemeester Lucas Bolsius en wethouder Hans Buijtelaar trots toekeken. (Video: Jeroen van der Veer).

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie