Afbeelding
Mirjam Achterkamp

Expositie glaswerk en schilderijen in de St. Martinuskerk

22 oktober 2018 om 07:06 lokaal

HOOGLAND De Amersfoortse Annemiek van den Bedem exposeert haar schilderijen van 8 oktober tot en met 3 december 2018 in de Pastorie in Hoogland. Op 15 oktober sluit de eveneens uit Amersfoort afkomstige Mirjam Achterkamp met haar glaswerk hierbij aan. 

Annemiek is afgestudeerd aan de Wackers Academie in Amsterdam en vervolgde haar studie in Florence aan de Angel Art Academie.

VERSTILD Haar schildertechnieken ontwikkelde ze verder door het volgen van vele masterclasses en workshops. Zij is zeer veelzijdig en schildert alles wat haar boeit en intrigeert. In pakkende sfeerbeelden weet zij het leven van alledag in de stad weer te geven.

Vaak zijn dat verstilde tafereeltjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, maar wie langer kijkt ziet dat juist de hedendaagse elementen voor een boeiend geheel zorgen.

STILLEVENS Ook haar stillevens zijn pakkende sfeerbeelden. Sfeer mag wel de rode draad in haar werk genoemd worden, waarin zij altijd speelt met licht en schaduw.

Naast haar vrije werk maakt zij portretten in opdracht. Geboeid door lichaamstaal en mimiek vertaalt ze de uitstraling van de persoon naar het doek. In de winterperiode geeft Annemiek schilderlessen in haar atelier in Huize Coelhorst.

GLAZENIER Mirjam Achterkamp is in 2009 gestart met de opleiding tot glazenier in Schoonhoven. Na het tweede jaar heeft zij haar opleiding in het Belgische Brugge voortgezet en afgerond. Tegelijkertijd heeft zij in Antwerpen een jaar de kunstacademie gevolgd om haar creativiteit verder te ontplooien.

Mirjam wordt geïnspireerd door beweging. Beweging is overal…. een vogel die fluit, de levendigheid van de stad, de reflectie in een spiegelbeeld. Beweging verstild in glas. De glaskleuren, elk moment van de dag veranderend licht, dat blijft haar fascineren.

Veel van haar werk is ovengevormd. Daarnaast gebruikt zij technieken als glas-in-lood, brandschilderen en verlijmen. Glaskorrels, glaspoeders en koperdraad vind je ook terug in haar werk. Dit alles wordt samengesmolten tot één geheel. Het resultaat is vaak verrassend.

Haar werk is veelkleurig met oog voor detail. Zij werkt autonoom en in opdracht. Daarnaast geeft zij verschillende workshops op afspraak.

OPENING De officiële opening zal plaatsvinden op vrijdag 19 oktober om 20.00 uur. De gastvrouwen zijn aanwezig op maandag- vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur. Het adres is Kerklaan 22 te Hoogland.
Meer informatie op: www.annemiekvandenbedem.nl.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie