Twee jongens geslagen en beroofd van mobiele telefoon

4 oktober 2018 om 09:46 lokaal

AMERSFOORT Twee tieners zijn dinsdag 18 september in Nieuwland beroofd van hun mobiele telefoons. Opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht besteedde woensdagavond aandacht aan deze berovingen.

Het eerste slachtoffer was een jongen van 16 jaar. Hij had die middag rond 16.00 uur met vrienden afgesproken op het strandje op één van de eilandjes achter winkelcentrum De Nieuwe Hof. Hij kwam aanrijden op zijn scooter en moest bij de doorgang van het winkelcentrum hard remmen waardoor zijn wielen slipten. Een jongen die op dat moment voorbij liep, reageerde daar nogal agressief op, maar verder gebeurde er niets en de jongen van de scooter parkeerde zijn voertuig en ging naar zijn vrienden, die al bij het strandje waren. 

Hij zat daar nog geen tien minuten toen de jongen, die even daarvoor zo agressief tegen hem was, kwam aanlopen met een vriend. Ze zeiden tegen de 16-jarige jongen dat hij met ze mee moest lopen. Op de brug tussen de twee eilandjes eisten ze geld. Ze pakten zijn telefoon af en gaven hem een paar rake klappen. Toen kwam een 15-jarige jongen aanlopen. Ook deze jongen werd door de twee agressieve jongens beroofd van zijn telefoon en ook hij kreeg rake klappen. Toen renden de twee straatrovers weg.

SIGNALEMENT De eerste verdachte heeft een lichtgetinte huidskleur, is rond de 17 of 18 jaar, 1,75 meter lang met een normaal postuur, stoppelbaardje en droeg een donkergrijze tot zwarte trui met capuchon over zijn hoofd en een donkere broek met schoenen.
De tweede verdachte had ook een licht getinte huidskleur, was ongeveer 17/18 jaar oud, 1,90 meter lang, een slank postuur, kort zwart haar, een zware stem en droeg een grijs T-shirt, zwarte spijkerbroek en een schoudertas, herenmodel, mogelijk van het merk Louis Vuitton.

Tips zijn welkom via tel. 0800-6070 of anoniem: 0800-7000.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie