Afbeelding
Kruispunt Vathorst

Amersfoortse vrolijke musical zet Bijbelse Paulus in nieuw daglicht

29 februari 2024 om 21:24 Lokaal Deel je nieuws

Paulus… wie was hij? Een strenge evangelieprediker. Die de halve Bijbel volschreef over de plaats van de vrouw, over zonde en bekering, dingen die mensen zwaar op de maag liggen. Maar ook prachtige dingen zei over liefde en vergeving, kwetsbaarheid en vrijheid.

De landelijke kerk PKN geeft opdracht aan een trendy reclamebureau M&ID om Paulus te ‘verkopen’ aan de hedendaagse mens. Dat levert euforie op over deze grote opdracht maar ook twijfel en verdeeldheid in het team. Wie zit er anno nu nog op Paulus te wachten? Hoe zet je zo’n man in deze tijd ‘in de markt’?

Deze vrolijke musical geeft inzage in het leven en denken van Paulus. In aansprekende liederen komen zijn thema’s tot uiting: man-vrouwverhouding, vrijheid, vrijmoedigheid, rechtvaardigheid en liefde. Deze thema’s spelen ook in de onderlinge verhoudingen op het reclamebureau. Natuurlijk verschijnt Paulus zelf ook op het toneel. Hij treedt op in zijn eigen tijd, en gaat ook in gesprek met de reclamemensen. Scènes uit de Bijbel komen tot leven: Paulus’ bekering op weg naar Damascus, de waarzegster, de aardbeving in de gevangenis, Paulus’ bezoek aan Athene enz. Ook al weet je niet precies wie Paulus was, op deze manier leer je hem beter kennen. Heeft hij in deze tijd nog wat te zeggen? Natuurlijk komen ook de zwarte bladzijden uit het leven van Paulus langs. Want die waren er ook..

Een musical die veel losmaakt, je aan het denken zet en een heel ander licht op Paulus werpt.

Opvoering in Kruispunt Vathorst

De musical wordt opgevoerd in de kerk Kruispunt in Vathorst, Terschellingkade 22 Amersfoort. De kerk ligt naast station Amersfoort-Vathorst en is makkelijk te bereiken. 

Voor kaarten of meer informatie kijk op paulus.eventbrite.nl 

De musical wordt uitgevoerd op:

Zaterdag 9 maart om 19:30u
Zondag 10 maart om 15:30u
Zaterdag 16 maart om 15:30u en 19:30u

De musical wordt gespeeld door leden van verschillende kerken uit Amersfoort. Anne Marie Zwaan en Janneke Wieman regisseren de musical. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie